4.2.2021 klo 15:00
Uutinen

Niko Löyttynen ja Niina Utter saivat Kotkan Yrittäjien vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnon

Kotkan Yrittäjät palkitsivat Vuoden Nuoren Yrittäjän torstaina 4.2. Kotkan Yrittäjien Nuori Yrittäjä -palkinnon vuonna 2020 vastaanottivat N&N Event Oy:n perustaneet nuoret yrittäjät Niina Utter ja Niko Löyttynen. Palkinnon yrittäjille luovutti Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Kotkan Yrittäjien puheenjohtaja Johan Bardy ja varapuheenjohtaja Raimo Pippola.

Yrityksen toimialana tunnetaan lähinnä sen ravintola-, kokous- ja konferenssittominta sekä lisäksi mm. erä-, kalastus- ja linturetkien järjestäminen. Yhden nuoren naisen ja nuoren miehen yritys on perustettu vuonna 2013.

Näiden nuorien haltuun on uskottu Kotkassa ja laajemminkin tunnetut ja historialliset Kotkan Klubin ja Varissaaren eli Fort Elisabetin ravintolat, joihin nuoret palkinnonsaajat tarmokkuudellaan ja positiivisella ja innovatiivisella yrittäjähengellään ovat puhaltanut uutta elämää ja tapahtumaa. Korona-aika on synnyttänyt erinomaista haastavuutta toiminnan ylläpitämiselle ja kehittämiselle.

Yhtiön toiminta on näinä ratintola- ja tapahtuma-alalle osin kohtalokkainakin aikoina vaikeutunut ja supistunut. Vielä vuonna 2019 yhtiön liikevaihto oli 1 092 000 euroa liiketuloksen ollessa 21.000 euroa. Yhtiö on työllistänyt 5 henkilöä.

Palkinnon saajayrityksen nuoret ja yritteliäiksi tunnetut perustajat täydentävät hyvin toistensa tarmokkaita ja innovatiivisia työpanoksia, joiden toivomme kantavan nytkin käsillä olevien haasteellisten korona-aikojen yli.

Yhteinen sävel löytyi helposti
– Meidän tarinamme sain alkunsa Niinan työskennellessä Meriniemen kahvilassa. Se oli niin sanotusti rakkautta ensisilmäyksellä, muistelee Löyttynen.
– Meitä yhdisti Nikon kanssa heti avoin ote elämään ja intohimo yrittämiseen, kertoo Utter.

Kun mahdollisuus avautui avata ravintola Varissaaresta, ei kaksikko hetkeäkään epäröinyt tarttua haasteeseen. Pariskunta kertoo, että keskeisessä roolissa oli silloin perheeksi muodostuneet Pasi ja Mamma, jotka uskoivat nuorten visioon heti alkumetreillä.
– Koska olimme nuoria ja suhteellisen kokemattomia yrittäjiä, verkoston tuki ja apu olivat korvaamattoman tärkeitä, kun kokeilimme omia siipiämme, toteaa Utter.

Toimintaa kehitetään koko ajan
– Halusimme tuoda kotkalaisille ja matkailijoille uusia ja ennakkoluulottomia makuelämyksiä perinteiseen saaristolaisilmapiiriin yhdistettynä. Sesonkiravintoloitsijoina halusimme varmistaa, että ammattitaistoisella henkilökunnallamme olisi työtä myös talvikuukausina. Tästä saikin sitten alkunsa Kotkan keskustassa sijaitseva lounasravintoala Data, kertoo Utter toiminnan kehittämisestä.

Kun vuonna 2016 tuli mahdollisuus laajentaa toimintaamme historiallisella Kotkan klubilla, ei kaksikko taaskaan epäröinyt tarttua tähänkään haasteeseen vaan henkilökunnan kannustamana kaksikko tarttui kiinni.
– Laajan remonttiprojektin jälkeen, kun Klubi oli palautettua entiseen loistoonsa, pystyimme palvelemaan asiakkaitamme vuoden ympäri, sekä tuomaan Kotkaan hieman vanhan ajan glamouria, toteaa Utter.
– Nuorina ja uteliaina yrittäjinä meillä on aina monta rautaa tulessa ja silmämme ovatkin auki uusille haasteille, koska näemme Kotkan seudun potentiaalin kehittyä vieläkin kansainvälisempään suuntaan sitoutuneen ja avarakatseisen matkailutiimin ansiosta, kertoo kaksikko.

Yritystiedot:
Nimi: N&N Event
Kotipaikka: Kotka, Kotkan Yrittäjät
Omistajat: Niko Löyttynen ja Niina Utter
Päätoimiala: Ravintolat