Nordic Diversity Trainers Oy:n perustajat Susheela Daniel ja Christian Thibault - Kuvaaja: Samuel Boateng
12.2.2024 klo 10:20
Uutinen

Nordic Diversity Trainers Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on Christian Thibault Nordic Diversity Trainers Oy:stä, joka on Suomen ensimmäinen moninaisuusvalmennukseen ja -koulutukseen fokusoitu asiantuntijayritys.

Yrittäjän nimi?

Christian Thibault, yksi NDT:n perustajista, kauppateiden kandidaatti

Yrittäjänä vuodesta: 1985
Yritys perustettu: 2018

Verkkosivut ja some-kanavat:

👉 www.nordicdiversitytrainers.fi
👉 Facebook
👉 LinkedIn

Yhteystiedot:

📞 puhelinnumero: +358445636067
📧 sähköposti: info@nordicdiversitytrainers.com

Yrityksen toimiala?

Nordic Diversity Trainers Oy on Suomen ensimmäinen moninaisuusvalmennukseen ja -koulutukseen fokusoitu asiantuntijayritys.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Yrityksen varsinaiset perustajat ovat Susheela Daniel ja Christian Thibault. Molemmilla on taustalla oma kansainvälisyys, kauppatieteiden opinnot sekä yrittäjyys. Tapasimme usein eri Suomen moninaisissa yhteisöissä ja tutustuimme myös perheiden kautta.

Olimme molemmat huomanneet, miten yritykset, virastot ja järjestöt olivat 1990-luvulta lähtien kaivanneet monimuotoisuuden asiantuntijoita, kouluttajia ja puhujia, mutta niitä oli vain satunnaisesti löydetty, eikä varsinaista asiantuntijoiden koulutusta ollut.

Tämän vuoksi kutsuttiin usein esimerkiksi maahanmuuttajataustaiset urheilijat tai opiskelijat puhumaan eri tilaisuuksissa. Myös itse tulimme kutsutuiksi juuri tällä tavalla. Palveluiden valmistelulle, konseptin kehittämiselle, tai tutkimusten evaluoinnille, tai asiantuntijoiden koulutuksille ei ollut resursseja. Tätä haluttiin muuttaa ja tarjota jatkossa ammattimaista palvelua tärkeään aiheeseen.

Kuvaaja: Samuel Boateng

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Ihan tavallisia työpäiviä ei ole; työ on todella monipuolinen ja mielenkiintoinen. Se sisältää konseptien kehittämistä asiakkaille, kouluttamista, työpajojen koordinointia, puhujavuoroja, tutkimusten ja taustojen evaluointia, neuvontaa yrittäjille sekä hallinnollista työtä. On ihanaa, että saamme tehdä työtä monien erilaisten alojen ja ihmisten kanssa.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Kenttä elää todella voimakkaasti, ja olemme oppineet, että kysyntä palveluistamme vaihtelee eri vuodenaikoina. Tässä hyödynnämme laajaa freelanseriverkostoa, mistä saamme myös lyhyellä aikataululla rakennettua sopivat tiimit asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Oman verkostomme kanssa järjestämme säännölliset koulutukset, joissa kehitämme ja päivitämme kaikkien asiantuntemusta.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Erottaudumme sillä tavalla, että yhdistämme osaamisemme yritys-, järjestö- ja kokemusasiantuntijoina ja pystymme toimimaan neljällä eri kielellä.

Miten purat stressiä?

Puran stressiä parhaiten liikunnan kautta, esimerkiksi uinnin, kävelyn, tenniksen ja moottoripyöräilyn avulla. Yllättäen myös raportointiin liittyy stressiä purkavia elementtejä, ehkä siksi, että on tyydyttävää nähdä, mikä kaikkea on saavutettu.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Olen syntynyt pitkän linjan yrittäjäperheeseen ja koko elämäni ollut yrittäjä, joten yllätyksiä ei paljon ollut. Tällä alalla saattaa kuitenkin hämmästyä siitä, miten paljon poliittiset tuulet vaikuttavat asenteisiin asioissa, jotka ovat selvästi yritysten menestykselle sekä työhyvinvoinnille erittäin hyödylliset, jopa välttämättömät.

Mikä on sinun guilty pleasure?

1970-luvun disco-musiikki on ehkä vähän minun guilty pleasure, ottaen huomioon, että olen kuulunut suurimman osan elämästäni rock-yhteisöön ja olen kirjoittanut muutamien rock-kappaleiden sanat.

Onko sinulla aamurutiineja?

Venytykset, koirankävely ja kolmen eri maan aamun uutisten lukeminen ovat minun aamurutiinejani. Jos uima-allas on lähellä, esimerkiksi hotelleissa tai lomalla, sitten ehdottomasti aamu-uinnit.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle, varsinkin nuorille tai vaikeuksia kokeville, on se, että jos uskot asiaan, jonka tuot maailmalle hyödyksi, voit luottaa siihen, että maailma on myös valmis maksamaan tuotteistasi ja palveluistasi.

Kuvaaja: Kirsi Mutshipule

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >