Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Urakkapojat, eli Elvis Hansen, Noel Suokorte ja Kaapo Pulkkinen.
19.7.2023 klo 10:22
Uutinen

Nuoret hattulalaiset työllistivät itsensä ”Urakkapoikina” – ”Meidän mielestä Suomessa pärjätään yrittäjyydellä”

Urakkapojat on kolmen hattulalaisnuoren Noel Suokorteen (17), Kaapo Pulkkisen (18) ja Elvis Hansenin (18) tänä kesänä perustama kevytyritys, joka heidän sanojensa mukaan tekee ”kaikkea, johon ei tarvita erityisiä aivoja”. Pojat tekevät pihatöitä, ajavat nurmikoita, poistavat tapetteja, tekevät muita pieniä rakennustöitä ja täyttävät halkovajoja.

”Valehtelisin, jos sanoisin, että tavoitteena ei ole se, että tästä tulisi jotain isompaakin. Mielellään haluaisimme, että tästä tulisi isompi asia. Meidän mielestämme Suomessa pärjätään yrittäjyydellä. Toistaiseksihan tästä tulee meille taskurahaa, sanoo Elvis Hansen.

Pihahommien, kuten nurmikon leikkuun lisäksi urakkapojat ovat rakentaneet terassinkin ja yksi vajan rakennus on luvassa.

”Hyvin olemme saaneet jo siipien alle ilmaa. On ollut riittävästi tekemistä ja keikkoja on sovittu jo pidemmällekin. Kalenteri on ollut täynnä.”

Toiminta alkoi, kun Urakkapojat perustivat kevytyrittäjinä yrityksensä kesäkuussa ja laittoivat Hattulan Facebook-sivuille ilmoituksen itsestään. Sieltä Hämeen Sanomien toimittaja bongasi Urakkapojat ja Hämeen Sanomien lehtijutun jälkeen tilauksia poiki jo Hämeenlinnastakin.

”Sanomme, että teemme kaikkea, mihin ei tarvita erityisiä aivoja”, Elvis sanoo.

Pienestä asti pihatöissä mukana

Urakkapojat on hyvää vastapainoa ajattelutyölle, Elvis sanoo. Nuoret ovat asuneet Hattulassa omakotitaloissa ja saaneet tehdä pienestä saakka pihahommia vanhempiensa kanssa, hän kertoo.

” Olemme aina päässeet vanhempien kanssa mukaan tekemään pihatöitä. Välillä vanhemmat ovat joutuneet potkimaankin pihalle leikkaamaan nurmikkoa. Mutta olen kyllä ihan omastakin tahdosta tehnyt monenlaisia töitä. Tykkäämme tehdä fyysistä työtä. ”

Yritys on kevytyritys, jossa jokainen laskuttaa itse omista töistään. Asiakas voi itse valita haluaako tilaamaansa työhän yhden, kaksi, vai kolme työntekijää.

”Kevytyrittäjyys on helppoa”

Elvis, Kaapo ja Noel aloittavat Parolan lukiossa abivuoden elokuussa.

”Koulussa heittelimme tätä ajatusta ilmaan. Meitä kiinnostaa yrittäjyys ja kesäkuun loppupuolella yritys perustettiin. Käytämme hyväksi mahdollisuuden olla kevytyrittäjiä ja tutustumme yrittämiseen. Kevytyrittäjyys on helppoa. Tiedämme jatkossa asiat paremmin ja voimme laittaa pystyyn oikean yrityksen, jossa olemme kaikki omistajia.”

Urakkapoikien vanhemmat ovat auttaneet vain markkinoinnissa ja mainostaneet omille kavereilleen lastensa toimintaa. Vanhemmat eivät ole yrittäjiä.

”Kaksi meistä on ollut yhden kesän jo kevytyrittäjänä toisen firman palveluksessa. Maalaushommissa”, Elvis kertoo.

Pojat ovat suunnitelleet, että tekevät viikonloppuisin yrittäjän töitä abivuoden ohella. Yliopillaskirjoitukset ja armeija tulevaisuudessa tuovat taukoa sitten väkisinkin jossain vaiheessa., Elvis sanoo.

Elvis kertoo, että harrastuksekseen hän soittelee kitaraa.

”Olisi kiva sanoa, että etunimi tulee rokin kuninkaalta, mutta kyllä se tulee isomummilta, jonka nimi oli Elvi”, Elvis kertoo

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.