7.2.2017 klo 10:31
Uutinen

Nuoret yrittäjät kirjoittivat tulevaisuuden yrittäjille – Esimerkeistä apua uran suunnitteluun

Oululainen yrittäjäkaksikko kirjoitti yrittäjyyden käsikirjan nuorille. Teoksen tavoitteena on olla ponnahduslauta yrittäjyyden ja omien unelmien toteuttamisen polulle.

EPIC: Nuoren yrittäjän käsikirja on tarkoitettu aina yläkouluikäisistä korkeakouluopiskelijoihin.

Kirjan useat elävät esimerkit, yrittäjätarinat sekä omien kykyjen ja unelmien etsimiseen kannustavat tehtävät innostavat kokeiluihin ja aktiiviseen otteeseen oman tulevaisuuden suunnittelussa.

– Haluamme, että kirja päätyy jokaisen suomalaisnuoren käsiin ja saa aikaan positiivisen unelmien toteuttamisen ja mahdollisuuksien näkemisen aallon ympäri valtakuntaa, Sami Mikkola ja Martta Tervonen kertovat.

Uusi opetussuunnitelma korostaa yrittäjyyskasvatusta

Kirjan tarkoituksena on vastata uuden opetussuunnitelmankin tavoitteisiin ohjata nuoria yrittäjämäiseen toimintatapaan, omien vahvuuksien löytämiseen ja taitoon kääntää ideat rohkeasti teoiksi.

Kirjan kirjoittajat Sami Mikkola ja Martta Tervonen ovat yrittäjiä, kirjailijoita ja yrittäjyyskasvatuksen puolestapuhujia. Kirjoittajilla on monipuolinen kokemus yrittäjyyskasvatusprojekteista ja koulu-yritys-yhteistyöstä erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla.

Uusi opetussuunnitelma otettiin käyttöön syyslukukaudella 2016 ja sen keskeisiin tavoitteisiin kuuluu yrittäjyyskasvatuksen edistäminen aina ala-asteen ensimmäisiltä luokilta korkeakouluihin saakka. Nuoren yrittäjän käsikirjan tarkoituksena on tarjota konkreettinen työkalu näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kirjoittajien mukaan kirja soveltuu oppimateriaaliksi ja työkaluksi yrittäjyyskasvatukseen. Lisäksi kirja toimii inspiraation lähteenä kenelle tahansa yrittäjyydestä tai itsensä toteuttamisesta kiinnostuneelle. Erityisenä kohderyhmänä ovat 13–25 -vuotiaat nuoret.

– Vaikka kirjan punainen lanka onkin “Nuoren yrittäjän käsikirja”, emme halua kasvattaa vain yrittäjiä. Haluamme nähdä itseensä uskovia ja omia unelmiaan toteuttavia ihmisiä ammattinimikkeestä riippumatta. Toivomme, että tämän kirjan luettuaan nuoret tietävät pystyvänsä tekemään ihan mitä tahansa ja lähtevät rohkeasti seuraamaan omia unelmiaan.

Kirjan kuvitus on puolalaistaiteilija Kaja Bajowskan ja Sallamari Nissilän käsialaa. Kirjan on kustantanut Luova Laboratorio Oy. Kirja ilmestyy maaliskuussa 2017. Sami Mikkola ja Martta Tervonen ovat Luova Laboratorio Oy:n yrittäjiä.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi