5.1.2017 klo 08:15
Uutinen

Nuoret yrittäjät kisaavat kesällä startupien EM-kisoissa Helsingissä

Kesäkuussa Helsinki täyttyy innovatiivisista nuorista startup-yrittäjistä. Enterprise Challenge 2017 -kisan pääpalkintona on parhaan eurooppalaisen startup-yrityksen titteli.

Nuori Yrittäjyys ry ja sen kattojärjestö JA Europe järjestävät eurooppalaisille korkeakouluopiskelijoille kaksipäiväisen startup-kisan Helsingissä 28.–29.6.2017. Helsinkiin kokoontuu yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita 18 maasta.

Opiskelijat ovat kuluvan lukuvuoden aikana suunnitelleet ja perustaneet oman yrityksen osana opintojaan. Kyseinen JA Start UP Programme on JA Europen kehittämä ohjelma, joka tukee yrittäjyyden ja liiketoiminta- sekä innovaatiotaitojen opettelua korkeakouluissa. Suomessa ohjelmaa koordinoi Nuori Yrittäjyys, ja NY Start Up -ohjelma on käytössä 20 korkeakoulussa.

Ohjelman ajatus on opettaa yrittäjyystaitoja tekemisen kautta: ideasta syntyy konkreettinen yritys, jonka toimintaa testataan oikeilla asiakkailla ja oikealla rahalla.

Finaaliin etenevät kaikkein lupaavimmat yritykset ympäri Eurooppaa. Finalistit valitaan kisaan osallistuvissa maissa kevään ja alkukesän aikana.

Suomen edustaja EM-kisoihin valitaan Helsingissä 20.4.2017 Uskalla Yrittäjää -finaalissa. Se on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa.

Finaalin voittajan ja Euroopan parhaat yritykset valitsee liike-elämän kokeneista ammattilaisista koostuva tuomaristo, joka seuraa lähietäisyydeltä nuorten startup-yritysten toimintaa Helsingin keskustassa järjestettävässä messutapahtumassa.

toimitus@yrittajat.fi