24.5.2019 klo 09:46
Uutinen

Nuorten työllistäminen voi olla vastaus työvoimapulaan

Nuoria innostetaan uuden oppimiseen ja sitä kautta saadaan polulle kohti oikeaa työelämää. Nyt nuorille tarvitaan työmahdollisuuksia.

Kohti työelämää ry:n valmentajat Riina Palmu ja Annukka Venetmäki tekevät töitä sen eteen, että nuoret pääsisivät oikeaan työelämään. Suomessa useilla aloilla on suoranainen työvoimapula. Toisaalta Hämeessä oli maaliskuun lopussa yli 2 300 alle 25-vuotiasta työtöntä. Mikä saa nuoren innostumaan lähtemään töihin? Palmun kokemuksen mukaan palkkakaan ei aina houkuta, sillä tuillakin tulee toimeen.

– Kysymys on innostamisesta uuden oppimiseen. Nuorten innostamisessa on oleellista yhteisöllisyys ja porukkahenki, Riina Palmu kertoo.

Nuoren olo tulee tehdä turvalliseksi, jotta hän uskaltaa onnistua, onnistuminen kasvattaa motivaatiota ja itseluottamusta. Tämä johtaa siihen, että nuori alkaa asettaa itselleen suurempia tavoitteita.

Kohti työelämää ry. on yrittäjävetoinen yhdistys, jonka hallituksessa on yrittäjiä eri toimialoilta, lisäksi toiminnassa on mukana asiantuntijoita ja yrityskumppaneita.

Toiminta käynnistyi Hattulassa ja on laajentunut Hämeenlinnan seudulle. Tänä keväänä toiminta on levittäytymässä työllisyyspoliittisen hankkeen myötä koko Kanta-Hämeen alueelle. Työpajatoimintaa yhdistyksellä on Hämeenlinnassa ja Hattulassa.

Yhdistyksen toimitiloissa Lautsian Kartanossa Hauholla on asuntola, josta nuori voi vuokrata soluasunnon. Näin tuetaan nuoren itsenäistymistä ja voidaan kehittää työelämän valmiuksia elämänrytmin löytämisestä alkaen. Yhdistyksen toiminnassa nuori voi kehittää osaamistaan ja suorittaa osia eri alojen ammattitutkinnoista.

Nuorille tarvitaan työpaikkoja

Kohti työelämää ry. tekee yhteistyötä eri alojen yritysten ja yrittäjien kanssa, nyt verkostoon tarvitaan lisää toimijoita. Itsekin monipuolisen kokemuksen yrittäjänä omaava Riina Palmu haastaa yrityksiä mukaan. Nuoren työntekijän rinnalla kulkee alussa saattajana yhdistyksen työntekijä.

– Toimimme siltana työelämään, hoidamme yritysten puolesta työllistämisen byrokratian. Monen nuoren kohdalla on mahdollisuus saada palkkatukea tai oppisopimus.

Hyvien tyyppien työllistämisestä kiinnostuneita yrittäjiä kehotetaan ottamaan yhteyttä yhdistykseen.

Lue lisää Hämeen Yrityssanomista 3/2019 >>>