16.5.2017 klo 12:15
Uutinen

NYT AVATTU UUSI PALVELU: POHJOIS-SUOMEN YRITYSPÖRSSI

Pohjois-Suomen Yrityspörssi vastaa myyjien ja ostajien tarpeeseen. Sitä kautta tavoitetaan nopeasti oman alueen myytävät ja ostettavat yritykset.

Yrityskauppoja toteutetaan eri motiiveilla ja tavoilla. On myös tärkeää ja kannustavaa huomioida, että tutkimusten mukaan 70 % ostajista kasvattaa yritystään ja yli 80% omistajanvaihdoksista on vähintään onnistuneita. Yrityspörssi on paras ja valtakunnassa tunnetuin kauppapaikka löytää myytäviä yrityksiä. Myynti-ilmoitusten määrä on ollut kasvussa, koska esim. yritysvälittäjät käyttävät Yrityspörssiä aiempaa enemmän. Markkinoille tarvitaan kuitenkin lisää myytäviä yrityksiä, jotta ostajat pääsisivät tutkimaan toimialan sisältä useampia kohteita. Tähän haasteeseen Lapin Yrittäjät ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät vastaavat avaamalla yhteisen kauppapaikan toukokuussa, Pohjois-Suomen Yrityspörssin (www.psyritysporssi.fi). Näin saadaan alueellemme vireyttä omistajanvaihdosteeman ympärille. Vastaavia alueellisia pörssejä on ollut käytössä muissa maakunnissa jo useamman vuoden.

Kahden maakunnan välinen kauppapaikka on linkitetty valtakunnalliseen Yrityspörssiin, joten näiden alueiden myynti-ilmoitukset näkyvät myös koko Suomessa. Myynti-ilmoituksia voi jättää pörssiin helposti rekisteröitymällä käyttäjäksi.

Pohjois-Suomen Yrityspörssissä tulee olemaan ilmoitusten lisäksi molempien maakuntien paikallisten asiantuntijoiden, rahoittajien ja yritysvälittäjien yhteystietoja. Lisäksi pörssissä tullaan markkinoimaan yrityskauppatilaisuuksia ja kerrotaan ajankohtaisia asioista kuten rahoitus, verotus ja onnistuneet kaupat. Voidaankin sanoa, että Pohjois-Suomen Yrityspörssi on alueemme omistajanvaihdosten kotisivu.

Lisätietoja: Tommi Sirviö 050-3202092, tommi.sirvio@yrittajat.fi