Annikin grillin ostaja oikoo väärinkäsityksiä
Kioskin uuden omistajan oli tarkoitus pitää kioskia auki aamuyön tunneista aina yömyöhään asti, koska Kurikassa ei ole yöllä toimivaa grilliä.
27.11.2023 klo 10:55
Uutinen

Nyt puhuu Annikin grillin ostaja – Haluaa edelleen tehdä kaupat: ”Paljon väärinkäsityksiä”

Ostaja kertoo osapuolten olleen jo lähellä kaupantekoa, kunnes välit viilenivät. Nyt kaupasta neuvotellaan jälleen.

Kerroimme viime viikolla kurikkalaisen Annikki Kalemaan grillikioskin hankalasta myyntiprosessista. Kalemaa oli saanut yhteydenoton kiinnostuneelta ostajalta, jonka kanssa sukset menivät kuitenkin ristiin.

Ostaja on ollut yhteydessä Yrittajat.fin toimitukseen selvittääkseen omalta osaltaan tapahtumien kulkua.

– Tässä on ollut paljon väärinkäsityksiä, hän sanoo.

Ostaja kertoo toimivansa yrityskonsulttina. Mies lähestyi Kalemaata sen jälkeen, kun yksi hänen asiakkaistaan oli nähnyt grillin myynti-ilmoituksen verkkohuutokauppasivustolla.

– Toimenkuvaani kuuluu ostaa, myydä ja välittää kiinteistöjä ja liike-yrityksiä erilaisille asiakkaille. Asiakkaani pyysi minua selvittämään, voiko grillin liiketoimintaa jatkaa, jos hän ostaa grillin ja liiketoiminnan, koska väliaikainen sulkeminen olisi vaikuttanut negatiivisesti yrityksen liiketoimintaan.

Yrityskauppa oli jo lähellä

Ostajakandidaatti ja myyjä tapasivat sovitusti grillillä.

– Annikki oli siinä jo sulkemassa kioskia lopullisesti, mutta neuvottelujen jälkeen päädyttiin ratkaisuun, jossa kioskia ei suljeta vaan Annikki hoitaa arkiaamut ja minä viikonloput sekä yöt, kunnes kauppa saadaan tehtyä.

Miehen mukaan myyjä kertoi, että haluaa päästä eroon pankkilainastaan. Yrityskonsultti otti yhteyttä toimeksiantajaansa, joka suostui siihen, että yritystoiminta ja rakennus ostetaan sovituilla ehdoilla.

– Käytännön järjestelyjä oli paljon, koska yhtiö on kommandiittiyhtiö ja sen myyminen ei ole niin helppoa kuin osakeyhtiön.

Tilitoimistossa selvisi, että lainaa oli jonkin verran enemmän kuin alkuperäisissä keskusteluissa oli tullut esille. Ostaja pysyi silti kannassaan ja halusi edetä kaupassa.

– Päätimme, että myyjän lakimies laatii kauppakirjat tai ainakin alustavat luonnokset ostajalle tarkistettavaksi ja kauppa tehdään lähipäivinä. Ymmärsin, että kauppa tehdään seuraavalla viikolla.

Ennen otaksuttua kaupantekopäivää yrityskonsultti kertoo saaneensa puhelun.

– Joku henkilö soitti minulle ja ihmetteli, kuinka voin pitää grilliä auki, vaikka en ole vielä maksanut sitä. Kerroin, että kaupat tehdään seuraavalla viikolla, mutta varatuomarina esiintynyt henkilö sanoi tulevansa sulkemaan kioskin. Hermostuin siitä ja tulin tokaisseeksi hänelle jotain törkeää, Markku myöntää.

Kauppojen kariuduttua yrityskonsultti on omien sanojensa mukaan saanut kymmeniä yhteydenottoja.

Tarkoituksena laajentaa tiloja

Puhelinkeskustelun jälkeen myyjä ei ollut konsultin mukaan enää halukas rakentavaan keskusteluun. Myyjäpuolelta ilmoitettiin, ettei kioskin myynnissä haluta enää tehdä edetä konsultin kanssa.

Kauppojen kariuduttua yrityskonsultti on omien sanojensa mukaan saanut kymmeniä yhteydenottoja. Osa niistä on ollut vihaisia. Hän kiistää sosiaalisessa mediassa liikkuneet tiedot, joiden mukaan kioskista olisi viety rahaa.

– Mitään ei ole viety, kaikki rahat ovat tallella. Ruokia jouduin heittämään jonkin verran pois, koska osa oli vanhentunut. Päädyin uusimaan grillin kalustoa, koska se oli osittain epäkunnossa.

Kioskin uuden omistajan oli tarkoitus pitää kioskia auki aamuyön tunneista aina yömyöhään asti, koska Kurikassa ei ole yöllä toimivaa grilliä. Tarkoituksena oli myös laajentaa sisätiloja kahvilatyyppiseksi ja lisätä asiakaspaikkoja. Lounas oli myös suunnitteilla. 

– Kioskilla vaihdettiin lähes kaikki tuotteet. Hintoja laskettiin ja annoskokoa suurennettiin ja asiakkaat vaikuttivat todella tyytyväisiltä. Sain myös neuvoteltua tontin vuokrasopimusta hieman halvemmaksi.

Hän on ollut uudelleen yhteydessä Annikkiin.

– Näyttää siltä, että hän olisi valmis myymään grillin asiakkaalleni.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen