2.4.2020 klo 12:29
Uutinen

Oamk auttaa yrityksiä kehittämään uusia liikeideoita koronakriisissä!

Koronakriisin koettelemia Pohjois-Pohjanmaan yrityksiä autetaan kehittämään uusia liikeideoita. Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) ja Oulun yliopiston Innovaatiokeskus järjestää ideasprintin, jonka tavoitteena on auttaa pk-yrityksiä löytämään uusia ratkaisuja koronakriisin aiheuttamiin liiketoiminnan haasteisiin. Ideasprintti sOULUtions SOS järjestetään 15.–17.4.

Tapahtumassa korkeakoulujen opiskelijat kehittävät yritysten antamien haasteiden pohjalta ratkaisuja, joilla voidaan löytää uusia mahdollisuuksia yritysten liiketoimintaan. Opiskelijat työskentelevät tiimeissä verkon yli kehittäen uusia ideoita.

Tapahtuma on jatkumo korkeakoulujen aiempiin sOULUtions –ideatapahtumiin, mutta nyt tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa täysin verkossa.

Tapahtuman suojelijana toimii Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paaso.

– Oulun ammattikorkeakoulu on merkittävä toimija alueemme elinkeinoelämässä ja haluamme olla yritysten tukena näinä haastavina aikoina. Meidän arvoissamme korostuu vaikuttavuus. Haluamme antaa opiskelijoillemme sekä koko korkeakouluyhteisölle mahdollisuuden olla nyt avuksi, kertoo Paaso.

Yrityksillä on mahdollisuus antaa liiketoimintaansa liittyviä haasteita ja idea-aihioita toimeksiantoina opiskelijatiimeille. Ideoita voi antaa tapahtuman nettisivujen kautta. Haasteiden ilmoittaminen päättyy keskiviikkona 8.4.

Tapahtumassa kehitetyt ideat jaetaan kaikille ongelmansa antaneille yrityksille, sillä tapahtumalla pyritään auttamaan mahdollisimman montaa yritystä. Tavoitteena on auttaa yrityksiä löytämään sellaisia ideoita, joiden jatkokehittämiseen on mahdollista hakea rahoitusta esimerkiksi Business Finlandin, ELYn tai vaikkapa Suomen Yrittäjien rahoitusohjelmista.

Tapahtuman jälkeen Oamkin Avanto-yrittäjyysohjelman sekä innovaatiokeskuksen henkilökunta ovat valmiina auttamaan yrityksiä liikeideoiden kehittämisessä sekä rahoitushakemusten suunnittelussa.

Lisätietoa:

Projektisuunnittelija Essi Kangasniemi,
Oulun ammattikorkeakoulu
040 8314154
essi.kangasniemi@oamk.fi
Tapahtuman nettisivu: www.soulutions.fi