6.7.2018 klo 16:06
Uutinen

Odotettu ”banaanipuhelin” pian myyntiin – tutut elementit tallella mutta älä odota liikoja

Nokia-tuotemerkkiä kantava, esikuvaansa kunnioittava banaanipuhelin tarjoaa vaihtoehdon massasta erottuvaa peruspuhelinta etsivälle.

Nokia 8110 4G tuo värinsäkin puolesta piristävän vaihtoehdon peruspuhelinten markkinoille. Kyseessä on uusintaversio Nokian vuonna 1996 julkaisemasta klassikkopuhelimesta, joka sai pian julkistuksensa jälkeen lisänimen banaanista kaarevan muotoilunsa takia.

Puhelimen tunnusmerkki oli liukukansi, joka oli Nokian silloisen muotoilujohtajan Frank Nuovon käsialaa. Puhelin sai maailmanlaajuista huomiota päästyään Matrix-elokuvaan.

HMD Globalin hallussa nykyisin oleva Nokia-tuotemerkki on noussut uudelleen pinnalle ennen kaikkea retropuhelinten ansiosta. Niistä ensimmäinen oli viime vuonna julkaistu 3310.

Viime keväänä Barcelonan mobiilimessuilla esitelty banaanipuhelimen uusintaversio 8110 4G tulee pitkän odotuksen jälkeen myyntiin Suomessa heinäkuun puolivälissä. Tällä hetkellä puhelimen voi ennakkotilata muun muassa Elisalta 79 euron hintaan.

Liukukansi pääroolissa

Nokia 8110 4G kunnioittaa esikuvaansa, mutta on ennen kaikkea peruspuhelin. Alle 100 euron hinnalla ei saa viimeisimpiä teknologisia innovaatioita. Puhelimessa on 2,45 tuuman näyttö ja ahden kahden megapikselin takakamera. Tallennustilakin jää neljään gigatavuun. Sitä voi tosin kasvattaa enintään 64-gigaisella muistikortilla. Nimensä mukaisesti puhelin toimii 4G-verkoissa.

Yrittäjäsanomat tutustui puhelimeen viime keväänä Barcelonan mobiilimessuilla. Katso tunnelmat julkaisun jälkeen alla olevalta videolta!

Tekniset ominaisuudet eivät todennäköisesti ole syy banaanipuhelimen hankkimiseen. 8110:n ostajat haluavat laitteen luultavimmin retroiluhengessä ja erottuakseen massasta. Puhelimen saa keltaisena ja mustana.

Liukukansi on edelleen tärkeä osa puhelimen muotokieltä. Liukukannen avaamalla voi vastata puheluihin ja se toimii myös puhelimen lukituksen avaamiseen.

Sopii kakkospuhelimeksi

Retrohenkeä puhelin tarjoaa myös fyysisellä näppäimistöllä, jonka käyttö saattaa ensialkuun tuntua hankalalta virtuaalinäppäimistöjen aikakaudella.

Laitteeseen on asennettu valmiiksi muun muassa Google-haku, Google Maps sekä Youtube. Sovelluksia voi ladata lisää verkkokaupasta ja ne toimivat pääasiassa verkkosivutekniikalla. Näin ollen kyse ei ole varsinaisesti mobiilisovelluksista. Ratkaisu on kuitenkin oikea verrattain vaatimattomalla prosessorilla varustetulle puhelimelle.

Sovelluksia on tarjolla vähän, mutta tämä tuskin on ongelma 8110:n ostajalle. Someaddikti saattaa silti innostua siitä, että myös Twitter toimii laitteella. WhatsApp on tulossa. Facebookia ja Messengeriä täytyy sen sijaan käyttää suoraan verkkoselaimella.

Akun kestossa 8110 4G sen sijaan loistaa. Peruskäytössä akku kestää Mobiilin tekemän testin perusteella 2-3 päivää.

Nokia 8110 4G soveltuu parhaiten kakkos- tai mökkipuhelimeksi. Nykypäivän vaativan käyttäjän tarpeita ajatellen puhelin tekniset ominaisuudet jäävät varsin vaatimattomiksi.

Kuva: HMD Global

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi