Oili Eronen hymyilee kuvassa
9.2.2022 klo 12:28
Uutinen

Oili Eronen aloitti Keski-Suomen Yrittäjien projektipäällikkönä 1.2.2022

Eronen tulee työskentelemään ESR-rahoitteisessa OmistajaKS – omistajanvaihdoksista elinvoimaa -hankkeessa, jonka tavoitteena on vahvistaa ja koota keskitetysti omistajanvaihdoksiin tarvittavaa osaamista, kouluttaa asiantuntijoita, jakaa säännöllisesti tietoa ja lisätä luopujien ja jatkajien kohtaamisia Keski-Suomessa.

-Tarve omistajanvaihdososaamiselle on kasvanut viime aikoina Keski-Suomessa ja myyntiaikeet yrittäjillä lisääntyneet. Pk-yritykset miettivät toisaalta myös kasvumahdollisuuksia yritysostojen kautta. Hyvien kohtaamisten syntyminen on nyt tärkeää, jotta tilanteet etenevät toivottuun suuntaan. Hankkeen mahdollisuudet kannattaa huomata ja käyttää. Hienoa, että saimme rahoituksen ja hanke on käynnistynyt Keski-Suomen Yrittäjien, Witas Oy:n ja yhteistyökumppaneiden joukolla, toteaa Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

Erosella on monipuolinen ja pitkä kokemus yritystoiminnasta rahoituksen, vakuutuksen ja yritysvalmennuksen tehtävissä. Hän on koulutukseltaan juristi ja toiminut mm. rahoitus- ja myyntijohtajana OP-Pohjola -ryhmässä. Hän on toiminut myös kaksi viimeistä vuotta yksityisyrittäjänä valmennustehtävissä.

-Tämä on tärkeä ja ajankohtainen hanke koko maakunnan näkökulmasta. Keski-Suomessa 16 % pk-yrityksistä on omistajanvaihdoksen edessä jo kahden seuraavan vuoden aikana ja jopa 37 % viiden vuoden aikana. Haluamme kohdata hankkeen aikana mahdollisimman paljon yrittäjiä ja kuulla heidän suunnitelmistaan ja ennen kaikkea, missä asioissa kaivataan eniten apua, Eronen toteaa

Tässä hankkeessa yrittäjät ovat keskiössä. Tavoitteenamme on auttaa vähintään 70 yritystä omistajanvaihdoksessa.

– Jos omistajanvaihdosasia on ajankohtainen tai haluat jutella aiheesta muuten, soita meille!

Tulemme luomaan selkeän ja käytännönläheisen toimintamallin omistajan- ja sukupolvenvaihdoksen eri vaiheista sekä kokoamaan tarvittavan asiantuntijaosaamisen ja työkalut sitä varten – kaikki yhteen paikkaan. Kokonaisuus kootaan ja siitä viestitään sen omilla kotisivuilla, jotka tulevat Keski-Suomen Yrittäjien kotisivujen yhteyteen.  

-Lisäksi pidämme koulutus- ja keskustelutilaisuuksia niin verkossa kuin perinteisesti tapaamalla yrittäjiä ympäri maakunnan. Teemme tiiviisti yhteistyötä myös yritysrajapinnassa toimivien sidosryhmien, vaikuttajien ja asiantuntijoiden kanssa.

OmistajaKS -hanke (ESR) toteutetaan tiiviinä yhteishankkeena Keski-Suomen Yrittäjien ja Kehittämisyhtiö Witas Oy:n kanssa. Witas Oy:stä hankkeen toteuttajana työskentelee omistajanvaihdosasiantuntija Tarja Vartiainen.

Hankkeeseen osallistuminen on yrittäjille maksutonta ja mukaan ovat tervetulleita kaikki yrittäjät, joita omistajan- ja sukupolvenvaihdos koskettaa tai on lähivuosina ajankohtainen. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Business Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keulink Oy, Kyyjärvi, Laukaa ja Äänekoski.

Tiedotamme ja kerromme hankkeen etenemisestä säännöllisesti sivuillamme ja kaikissa kanavissamme. Yrittäjä – jos asia tuntuu ajankohtaiselta, ota rohkeasti yhteyttä!

Projektipäällikkö Oili Eronen
p. 040 674 4858
oili.eronen@yrittajat.fi

Omistajanvaihdosasiantuntija Tarja Vartiainen
p. 0440 920 798
tarja.vartiainen@witas.fi