Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

8.12.2020 klo 15:16
Uutinen

Olavi Kumpulaisesta Vuoden 2020 yrittäjä Vantaalla

Vantaan Yrittäjät on nimennyt Olavi Kumpulaisen Vuoden 2020 yrittäjäksi. Kumpulainen on toiminut menestyksekkäästi Infradex Oy:n ja Kumpu Group Oy:n yrittäjänä. Erityisen merkittävänä Vantaan Yrittäjien hallitus pitää Kumpulaisen koronan oloissa osoittamaa muuntautumiskykyä. Koronan viedessä aiemmalta liiketoiminnalta pohjan pois hän ei jäänyt toimettomaksi.

Kumpulainen on toiminut vuodesta 2017 lähtien Infradexin yrittäjänä ja omistajana. Yritys on Suomen johtava lämpökuvausjärjestelmien maahantuoja ja huoltoliike sekä lämpökuvauksen että infrapunatekniikan kouluttaja. Se toimii Suomessa ainoana lämpökameratekniikan asiantuntijana lähes jokaisella sovellusalueella. Infradex Oy tuo maahan ja markkinoi ammattikäyttöön soveltuvia lämpökuvausjärjestelmiä, testaus- ja mittalaitteita sekä optisia tarkastuslaitteita. Yrityksen liikevaihto on viime vuosina ollut kahden ja kolmen miljoonan euron haarukassa ja tulos 100 000 euron kokoluokkaa. Työntekijöitä on tällä hetkellä kuusi.

Olavi Kumpulaisen omistama Kumpu Group on perheyritys. Kumpulaisella on yli 20 vuoden kokemus ilmailusta lentotoiminnanjohtajana, lentäjänä, mekaanikkona ja lennonmyyjänä. Kumpu Air on erikoistunut liikelentojen välittämiseen. KumpuAir on aputoiminimi Kumpu Groupissa, jonka vuosiliikevaihto on ollut 200 000 – 300 000 euroa viime vuosien aikana.

Lentoliikenteen pysähtyessä myös Kumpulaisen liiketoiminta pysähtyi. Pohtiessaan Olga-vaimonsa kanssa vaihtoehtoisia liiketoimintamahdollisuuksia, he kehittivät venekahvilakonseptin Helsinkiin. Perhe muunsi pikavauhtia lämpökameroiden esittelyveneensä kahvilakäyttöön soveliaaksi. Liikkuva kahvila toimi lähinnä Kalasataman rannassa. Se keräsi nopeasti vakituisia asiakkaita. Varsinkin jäätelöt ja smoothiet tekivät hyvin kauppansa. Kesällä yrittäjäpariskunnan sairastuttua koronaan perheen nuoriso oppi siirtämään venekahvilaa paikasta toiseen ja ottamaan kokonaisvastuuta toiminnasta.

Venekahvila tarjosi työtä myös vaille kesätöitä jääneille perheen lapsille kuin KumpuAirin työntekijöillekin. Keväällä asiakkaita kävi päivittäin satoja, kun monet alueen muut yritykset olivat kiinni. Myöhemmin kesällä myynti tasoittui, kun ravintoloita ja kahviloita avattiin jälleen. Lentäjästä ja lämpökameramiehestä on sukeutunut nopeasti kahvilayrittäjä.

Lentoliikenteen pysyessä minimissään on KumpuAirin työntekijöitä koulutettu ”palovartijoiksi”. Uniikkia on se, että palovartijoilla on mukanaan huipputehokkaat lämpökamerat, joilla esimerkiksi hitsaustyötä valvotaan.

Tulevaisuus Kumpu Groupin toiminnassa näyttää hyvälle ketterän muuntautumiskyvyn ansioista. Lisäksi Infradex Oy on saanut maahantuontiluvat lämpökameroille Baltiaan ja Espanjaan. Työmaata siis riittää pitkälle eteenpäin.

Katso tästä Olavista tehty video.

Lisätietoja:

Olavi Kumpulainen
Infradex Oy
puh. 0400 740 760
info@infradex.fi

Esa Mänttäri
toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät
puh. 0400 557 411
esa.manttari@yrittajat.fi

Kuva ja video Henry Aflecht