30.8.2017 klo 16:02
Uutinen

Oletko kuullut Ohjaamosta? Se auttaa löytämään nuoret työntekijät

Logistiikka-, rakennus- ja muun muassa kuljetusalojen työnantajat voivat tavata potentiaalisia työntekijöitä Poweria duunista -tapahtumassa 6. syyskuuta. Ohjaamot järjestävät myös työnantajatreffejä.

Ohjaamo-palvelut auttavat työvoimaa etsivät yritykset ja työpaikkaa hamuavat nuoret löytämään toisensa. Ohjaamo-palveluita koordinoiva Kohtaamo-hanke on mukana InvestEU-kampanjassa.

Suomessa on arviolta noin 25 000 iältään 20-24 -vuotiasta nuorta aikuista työelämän ja koulutuksen ulkopuolella.

Ohjaamot auttavat nuoria työelämään

Nuorten ja nuorten aikuisten kouluttautumisen, työllistymisen ja osallisuuden tukemiseksi on käynnistetty Ohjaamo-palveluja jo yli 40 paikkakunnalla.

Ohjaamojen kehittäminen on osa Nuorisotakuun toteuttamista Suomessa.

Kohtaamo-koordinaatiohankkeen projektipäällikkö Pasi Savonmäki kertoo yritysyhteistyön nostavan koko ajan merkittävyyttään Ohjaamoissa.

– Yritysyhteistyön muodot ovat rekrytointiin liittyviä. Yksi merkittävä asia Ohjaamojen roolissa nuorien kanssa toimiessa on se, että ohjaamoissa myös valmennetaan nuoria työnhakuun. Ohjaamojen rooli on niin tärkeä, koska nykyisin TE-toimistojen mahdollisuudet tämän tyyppiseen asiakastyöhön ovat vähäisemmät kuin aiemmin.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun Ohjaamot järjestävät viikoittain työnantajatreffejä.

Ohjaamot kertovat myös yrittäjyydestä mahdollisena uravalintana.

Poweria duunista -rekrytointitapahtuma Vantaalla 6. syyskuuta

Tilaisuudessa logistiikka-, rakennus-, kuljetus-, turvallisuus- ja teollisuuden aloja edustavat yritykset etsivät sekä kokeneita ammattilaisia että uusia tekijöitä.

Poweria duunista -tapahtuma järjestetään Vantaalla Kulttuurikeskus Vernissassa (Tikkurilantie 36), keskiviikkona 6. syyskuuta. klo 15-17.

Ohjaamosta työnhakuunsa tukea saaneet nuoret voivat tilaisuudessa päästä työhaastatteluun. Paikalla työnhakijoita haastattelemassa on pk-yrityksiä, kuten Helsingin Taksipalvelu Oy ja suurempia yrityksiä.

Ensimmäiset Ohjaamot avasivat ovensa 2015 alkupuolella ESR-hankkeiden rahoituksella. Juha Sipilän hallitus päätti keväällä puoliväliriihessä lisätä Ohjaamojen rahoitusta vuoden 2018 alusta.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta@yrittajat.fi