8.9.2022 klo 12:17
Uutinen

Oma kädenjälki näkyy heti

Vuonna 2008 perustettu SuviTuuli Hoivapalvelut tekee toimistosiivouksia yrityksille sekä kotisiivouksia yksityisille asiakkaille Enon ja Uimaharjun alueilla.

Teksti ja kuvat: Susanna Lehikoinen-Eriksson

Uimaharjulainen Sari Turunen on työskennellyt siivoojana tehtaissa, toimistoissa, laitoksissa ja ihmisten kotona pian 25 vuotta. Niistä 14 vuotta on kulunut yrittäjänä SuviTuuli Hoivapalveluissa.

SuviTuuli Hoivapalvelut on tukipalvelutuottajien listalla, mikä tarkoittaa tuettujen siivousten tekemistä pääasiassa ikäihmisille. Yrityksen toiminta-alueena on viimeiset vuodet ollut pääasiassa Eno ja Uimaharju.

– Täällä on riittänyt töitä, joten aluetta ei ole tarvinnut laajentaa. Vielä seitsemän vuotta sitten toimin myös Joensuussa, mutta se jäi lopulta pois, perustinhan minä yrityksen juuri sen vuoksi, ettei tarvitse ajaa töihin Joensuuhun, Turunen kertoo.

Yrittäjyyteen Turusen kannusti entinen työnantaja määräaikaisen sijaisuuden loppuessa. Päätöstä piti haudutella, vaikka ajatus yrittäjyydestä olikin kytenyt Turusen mielessä jo viitisen vuotta.

– Päivääkään en ole katunut yrittäjäksi lähtemistä, vaikka kyllähän matkalle on mahtunut kaikenlaista. En usko, että minusta enää olisi kenenkään toisen alaiseksi, sillä olen jo niin tottunut yrittäjän vapauteen. Puhtaanapitoalassa vetää puoleensa ihmisten auttaminen ja se, että oma kädenjälki näkyy heti.

Turusen lisäksi yritys työllistää yhden työntekijän erityisesti sesonkiaikoina, kuten joulun ja juhannuksen aikoihin.

Monta asiaa huomioitavana

Turunen kertoo, että jokaiselle asiakkaalle räätälöidään näiden tarpeiden mukainen sopimus, olipa kyse sitten yksityishenkilöstä tai yrityksestä. Usein sopimuksen lopullisen sisällön muodostuminen vie muutaman käyntikerran, jotta sekä asiakas että yrittäjä tietävät, millaista siivousta paikalla todellisuudessa kaivataan.

– Yrityspuolella on lisäksi selvitettävä esimerkiksi se, milloin siivooja voi käydä paikalla. Osassa työpaikoista on niin tiukka salassapitovelvollisuus, ettei sinne voi mennä kuin toimiston ollessa suljettu.

Koronapandemian jäljiltä puhtaanapitoala on palautunut takaisin normaaliin, ja esimerkiksi siivoukset pyörivät kuten aiemminkin lukuun ottamatta sitä, että kipeänä ei mennä töihin.

– Enää ei myöskään esimerkiksi toimistoissa pyyhitä jokaisella siivouskerralla pöytiä ja muita viimeisen päälle desinfiointiaineella, vaan puhdistetaan pölyt kuten ennen koronan alkuakin tehtiin, Turunen päättää. 

Muita kiinnostavia aiheita