7.11.2019 klo 19:00
Uutinen

Oma Säästöpankin Hauhon konttori on liipasimella

Pörssiyhtiö Oma Säästöpankki Oyj ilmoitti tänään tiedotteessaan aloittavansa Yt-neuvottelut tarkoituksenaan lakkauttaa seitsemän pankin konttoria. Kanta-Hämeessä Hauhon konttori on yksi lakkautusuhan alla olevista.

Oma Säästöpankki Oyj on tiedotteessaan ilmoittanut käynnistävänsä 7.11.2019 yhteistoimintaneuvottelut valmistautuakseen toimintaympäristön muutoksiin. Tämä sanamuoto sisältää muun muassa aikomuksen lakkauttaa Oma Säästöpankin Hauhon konttori.

Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi muotoilee asian seuraavasti.

– Yhteistoimintaneuvottelussa arvioidaan nykyisen konttoriverkoston asemaa, konttoreiden lukumäärää ja niiden sijaintia sekä asiakaskäyttäytymisen muutosta. Taustalla on pankin toiminnan kehittäminen tulevaisuuden toimintaympäristön vaatimuksiin, emmekä tavoittele ensisijaisesti kustannussäästöjä.

Oma Säästöpankin mukaan asiakkaat toivovat tänä päivänä yhä kokonaisvaltaisempaa pankkipalvelua ja toimenpiteillä halutaan vastata toiveeseen.

­– Myös hyvinä aikoina on tehtävä rohkeita päätöksiä, joilla varmistamme tulevan menestyksemme. Paikalleen ei voi jäädä, toimintaa on kehitettävä ja tehostettava jatkuvasti, se on vastuullista liiketoimintaa, Sydänlammi muotoilee.

Samana päivänä Oma Säästöpankki Oyj julkaisi pörssitiedotteen myönteisestä tuloskehityksestä. Pankilla menee tuloksellisesti erinomaisen hyvin.

Hauhon konttorin lakkauttamisuutisen tultua julkiseksi on sosiaalisessa mediassa se otettu vastaan lähinnä tyrmistyneenä. Juhlapuheissa Hauhon konttorin asema oli luvattu turvata.

Oma Säästöpankki on syntynyt useiden säästö- ja osuuspankkien fuusioituessa vaiheittain. Vuonna 2014 Oma Säästöpankkiin yhdistyi Hämeenlinnan seudulla toiminut Kantasäästöpankki, joka oli muodostunut Hauhon Säästöpankin ja Rengon Säästöpankin yhdistyessä. Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöt ovat Oma Säästöpankin omistajia. Vuosi sitten tapahtuneen pörssilistautumisen myötä omistuspohja on laajentunut.

Muita kiinnostavia aiheita