Oma Säästöpankki uusi konttori
29.9.2022 klo 10:00
Uutinen

Oma Säästöpankki toimii vastavirtaan ja avaa uuden konttorin

Kerran näinkin päin. Siis uutinen avattavasta, ei suljettavasta pankkikonttorista. Se kun se suunta on jo pidemmän aikaa Suomessa ollut. OmaSp kulkee kuitenkin vastavirtaan ja kertoo avaavansa Tampereen Lielahteen aivan uuden konttorin loppuvuodesta. Jatkossa pankilla on siis Tampereella kaksi konttoria, jotka molemmat ovat täyden palvelun toimipisteitä.

Uuden konttorin avaamiseen on syitä useampikin, kuten luonnollisesti se, että aivan Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva OmaSp:n Hämeenkadun konttori on viime vuosina kasvanut ripeästi, ja Tampere ympäristöineen on sekin vahvasti kasvu-uralla.

– Näemme kaupungissa ja lähikunnissa merkittävää kasvupotentiaalia. Kokemuksesta jo tiedämme, kuinka nopeasti uusiin konttoreihin liittyvät investointipäätökset alkavat tuottaa tulosta. Tämä uusin investointipäätöksemme on syntynyt kysynnän kasvusta, kertoo aluejohtaja Harri Karjalainen.

Kakkoskonttori tulee Lielahteen

Harri Karjalaisen mukaan uuden konttorin avaaminen Tampereelle on ollut heillä harkinnassa noin vuoden päivät. Paikkavalintaa eli Lielahteen sijoittumista puolsi paitsi alueen voimakas kasvu myös tarjolle tulleet hyvät ja lähes valmiit pankkitilat. Tarkempi paikka on Kruunukeskus ja osoite Taninkatu 2. Avajaisia vietetään joulukuussa, joskaan päivää ei ole vielä lyöty lukkoon. Siitä pankissa ollaan vakuuttuneita, että sekä olemassa olevien että uusien asiakkaiden palvelut tulevat uuden konttorin myötä paranemaan entisestään.

– Panostamme myös uudessa konttorissamme erinomaiseen saavutettavuuteen ja asiantuntevaan palveluun. Haluamme tarjota paikkakunnan parasta pankkipalvelua lähellä ja läsnä, mikä näkyy asiakkaillemme kattavana konttoriverkostona ja valtakunnallisena asiakaspalveluna laajoilla aukioloajoilla, päivittäispalveluna ilman ajanvarausta sekä monipuolisina digitaalisina palvelukanavina, Karjalainen listaa.

Yritysluotot kasvussa

Henkilöasiakkaiden lisäksi pankki palvelee luonnollisesti myös yritysasiakkaita.

– Luottovolyymillä mitattuna yritysluottojen osuus luottokannasta on noin 40 prosenttia, Karjalainen kertoo yritysluottojen kasvun kuluvan vuoden aikana kiihtyneen.

Aluejohtajan mukaan myös yritysasiakaspuolella valttikortteja ovat asioiden vaivaton ja suoraviivainen hoito pankin kanssa.

– Jokaiselle yritysasiakkaalle on oma yhteyshenkilö, jolle on suora puhelinnumero ja joka hoitaa sekä yrityksen että yrittäjän henkilökohtaiset pankkiasiat. Täten asiakas välttyy pompottelulta ja saa kaikki pankkiasiat sovittua asiantuntijan kanssa kerralla, ja konttorissa neuvottelut voi hoitaa kasvotusten, Karjalainen takaa.

Lisäksi etuna ovat hyvät yritysrahoitukseen liittyvät takaustuotteet kuten Euroopan investointipankin ja Finnveran-takaustuotteet.

– Miellän meidät enemmänkin kumppaniksi; yrityksen asioista voi tulla vaikka vähän sparrailemaan pankin asiantuntijan kanssa, eikä pelkästään hakea päätöstä tai ehtoja investointiin.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 20.9.2022

Muita kiinnostavia aiheita

Ville Kulmala
Ville Kulmala