Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

11.12.2023 klo 13:58
Uutinen

Omat ja firman rahat – näin yrittäjä hyötyy yhden luukun taktiikasta

Menestyvillä yrityksillä saattaa usein olla vuosien varrella kerrytettyä pääomaa, jonka voisi sijoittaa, mutta yrittäjällä ei välttämättä ole resursseja tai aikaa varojen tehokkaaseen hoitamiseen. Ammattilaisvarainhoitajan avulla varoja voidaan sijoittaa niin, että ne tukevat yrityksen rahoituspohjaa ja turvaavat yrittäjän taloudellista selustaa yhdessä yrittäjän omien säästöjen kanssa.

Menestyvän yrityksen kannattaa sijoittaa ylimääräisiä varojaan, jotta niiden ostovoima säilyy vuosien yli. Parhaiten yrityksen varojen hoitaminen hoituu yhdessä yrittäjän omien varojen kanssa.
Näin asian tiivistävät Mandatumin Yritykset ja yksityisvarainhoito -yksikön yhteyspäällikkö Jesse Nieminen ja varainhoitaja Tuomas Linnakivi.

”Yrityksen ja yrittäjän varat voidaan molemmat hoitaa osana samaa kokonaisuutta ja asiakkuutta, jolloin yrittäjä voi keskittyä firman pyörittämiseen”, Linnakivi kuvailee.

Varainhoito on luottamusbisnestä

Yrityksen rahoilla ei usein haluta ottaa samanlaista sijoitusriskiä kuin omilla varoilla, koska pahasti epäonnistunut sijoitus voi heikentää yrityksen rahoituspohjaa. Ammattilaisvarainhoitaja osaa kuitenkin sijoittaa varoja niin, että riski tasapainottuu.

”Nykymarkkinassa ajatus voisi esimerkiksi olla, että firman rahoilla painotetaan korkosijoittamista ja omilla rahoilla voidaan ottaa enemmän osakepainoa”, Nieminen avaa.

Kun tavoitteita ja huomioitavaa on paljon, kokonaisuuden huomioimisen urakka voi alkaa tuntua itsestä liian suurelta. Ratkaisuna omat ja firman rahat voi hoitaa näppärästi yhden luukun taktiikalla.

”Varainhoidossa pyrkimyksenä on hoitaa kaikki asiat saman yhteyshenkilön kautta, oli kyse sitten varainhoidosta, lisäeläkkeestä tai henkilövakuutuksista. Asiakkaalla on suora kännykkäyhteys omaan yhteyshenkilöön, jonka kautta asiat saa hoidettua helposti ja nopeasti”, Nieminen kuvailee.

Yrittäjän tarpeet otetaan huomioon mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Kaiken keskiössä on molemminpuolinen luottamus, henkilökohtainen palvelu ja yrittäjän taakan helpottaminen.

”Etu on siinä, että kaikki hoituu saman katon alla. Siten yrittäjälle saadaan mielenrauha. Mandatumissa puhutaankin usein, että tämä on ennen kaikkea luottamusbisnestä”, hän toteaa.

Raha tarvittaessa nopeasti käyttöön

Sijoittamisen tavoitteena voi olla esimerkiksi varojen säästäminen tulevaisuuden investointeihin, lisätulon lähteiden saaminen, yrittäjän eläkepäiville säästäminen ja yrityksen jatkuvuuden varmistaminen. Ammattilaisvarainhoitaja osaa neuvoa, minkälainen ratkaisu sopii mihinkin tarpeeseen.

”Osaa yrittäjistä huolestuttaa sijoittamisessa myös se, että sijoitettuja varoja ei tarpeen vaatiessa saataisi riittävän nopeasti muutettua käteiseksi. Siksi on hyvä muistaa, että varoja voidaan hoitaa eri aikajänteillä ja joustavasti niin, että raha saadaan tarvittaessa käyttöön nopeasti”, Linnakivi päättää.


Suomen Yrittäjien jäsenenä saat etuja Mandatumin sijoittamisen ja henkilöstön palkitsemisen palveluista. Lue lisää täältä.