13.11.2020 klo 11:46
Uutinen

OmaVerossa tulossa pitkä käyttökatko – muista hoitaa veroasiat ajoissa

OmaVero-palvelussa on tulossa useiden päivien käyttökatko. Se alkaa perjantaina 20.11. klo 15.30 ja päättyy tiistaina 24.11. klo 9.

Käyttökatkon aikana OmaVeroon ei voi kirjautua eikä sen kautta voi hoitaa mitään veroasiaa. Verohallinnon asiakaspalvelu on kuitenkin auki normaalisti virka-aikana.

Jos sinulla tai yritykselläsi on veroasioiden määräpäiviä käyttökatkon aikana tai tarvitset esimerkiksi verokortin, asia pitää hoitaa etukäteen.

Käyttökatkon ajalle osuu useita tärkeitä eräpäiviä

  • Perjantaina 20.11. on lokakuun arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksen määräpäivä (tavaroiden ja palvelujen EU-myynti).
  • Maanantaina 23.11. on ennakkoveron eräpäivä.
  • Maanantaina 23.11. on yhteenvedolla ilmoitettujen maksamattomien verojen eräpäivä, jos olet saanut lokakuussa yhteenvedon verojen maksutilanteesta.

Maanantaina 23.11. ei voi maksaa mitään veroa OmaVerossa eikä sieltä saa sieltä maksutietoja veron maksamista varten. Jos sinulla on veroja maksettavana, tarkista tiedot etukäteen ja maksa verot esimerkiksi verkkopankkisi kautta.

Jos sinulla on veron eräpäivä 23.11., mutta maksat myöhässä esimerkiksi käyttökatkon vuoksi, verolle kertyy viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen.

Käyttökatkon aikana voit antaa ilmoituksia Ilmoitin.fi-palvelun kautta sekä omasta ohjelmistosta operaattorin välityksellä, mutta verohallinto käsittelee ilmoitukset vasta käyttökatkon jälkeen. Antamasi ilmoitus tai tiedot kirjataan kuitenkin ilmoituksen jättöpäivän mukaan.

Verohallinnon puhelinpalvelu on auki normaalisti

Perjantaina 20.11. ja maanantaina 23.11. verohallinnon puhelinpalvelu on auki normaalisti klo 9–16.15. Jos tarvitset esimerkiksi verokortin tai maksutiedot veron maksuun, voit soittaa Verohallinnon palvelunumeroihin.

Koronatilanteen vuoksi verohallinto ei suosittele asiointia verotoimistoissa.

Käyttökatko johtuu suunnitellusta päivityksestä verohallinnon järjestelmiin. Päivityksellä valmistaudutaan siihen, että autoverotus ja valmisteverotus tuodaan osaksi OmaVero-palvelua vuoden 2021 alusta lähtien.

toimitus(at)yrittajat.fi