22.2.2017 klo 16:22
Uutinen

”On hienoa päästä tekemään kotikisoja” – Stopteltat pystytti puoli kilometriä telttoja Lahden MM-kisoihin

Lahden MM-kilpailut työllistävät myös lähialueiden yrittäjiä. Stopteltoille kisat merkitsevät piristystä talvikauteen.

Stopteltat aloitti telttojen pystyttämisen kisa-alueelle kaksi ja puoli viikkoa sitten. Kisateltat nousivat kymmenen hengen voimin.

– Ensimmäisenä viikkona rakensimme hirveässä pakkasessa ja toisena mukavassa auringonpaisteessa, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Terttu Keskinen-Rönkkö.

Heidän teltoissaan toimii esimerkiksi ravintoloita, katsomo ja yhteistyökumppaneiden, kuten urheilualan yritysten, toimipisteitä ja myymälöitä.

– Me näymme melko isosti, sillä kaikki alueella olevat teltat ovat meidän. Laskeskelin, että siellä on reilu puoli kilometriä telttaa pystyssä.

Yrityksen telttoja on saattanut nähdä aiemminkin ympäri Suomea esimerkiksi kesän festivaaleilla. Alan vilkkain sesonki sijoittuu kesään, ja liikevaihdosta noin 90 prosenttia tulee touko–syyskuulta.

– Kaikki tapahtuu Suomessa heinäkuussa. On hienoa, että tämä tapahtuu helmi–maaliskuussa, jolloin ei normaalisti tällaisia telttamääriä liikutella. Se on erittäin merkittävä työ meille. On hienoa päästä tekemään kotikisoja.

Kooltaan työmaa on Keskisen–Rönkön mukaan samaa luokkaa kuin kesäfestivaaleilla, kuten Pori Jazzeilla. Teltat ovat kuitenkin hieman pienempiä.

Nyt kisa-alue on valmis reilun viikon mittaisiin MM-kilpailuihin. Yritys on kuitenkin tiennyt urakastaan jo useamman vuoden ajan, sillä tarjouskilpailu teltoista käytiin noin kolme vuotta sitten.

– Tilapäisrakenteet olivat aika lailla ensimmäisiä osa-alueita, joita kansainvälinen liitto vapautti, että voidaan kilpailuttaa paikallisia.

”Kisat tekevät hyvää”

Keskinen–Rönkkö pitää kisoja hienona tapahtumana myös muille paikallisille yrityksille.

– Lahti on herännyt tähän, ja liikkeet keskustassa ovat pistäneet itsensä kuosiin ja on kaikenlaista pop up -ravintolaa ja -toimintaa on ilmestynyt. Etenkin keskustalle tämä tekee hyvää.

Yrittäjällä itsellään on suunnitelmissa pitää päivystystöiden lisäksi hieman kisavapaata ja nauttia kisoista perheensä kanssa. Toiveissa olisi nähdä maastohiihtoa sekä Kolumbiaa kisoissa edustava miljonääri Paul Bragiel.

– Hienoa, että karsintoihin voi tulla ja pääsee kokeilemaan. Jos vaikka pääsisi itse kisaan mukaan!

Silja Eisto

silja.eisto@yrittajat.fi