7.3.2018 klo 22:12
Uutinen

Onko tässä tv-markkinoiden tulevaisuus? Samsung esitteli ”läpinäkyvän” taulutelevision

Taulutele

Samsungin tämänpäiväisestä taulutelevisioiden julkaisutilaisuudesta voi päätellä paljon siitä, mihin suuntaan tv-markkinat ovat menossa. Korealainen elektroniikkajätti kertoi uutuuksistaan New Yorkissa.

Yhdeksi mielenkiintoisimmista uudistuksista nousi ambient mode -kuvatila, joka tuo tv-näytölle hyödyllistä informaatiota silloin, kun televisiota ei käytetä ohjelmien tai muun sisällön katsomiseen. Informaatio voi olla esimerkiksi uutisia, säätietoja tai liikenneraportteja.

Uutta on myös se, että ympäröivän seinän voi heijastaa tv-ruudulle, jolloin televisio näyttää läpinäkyvältä ja musta ruutu poistuu huoneen sisustuksesta. Saman teknologian avulla laite osaa käynnistää itsensä, kun käyttäjä astuu huoneeseen.

Tv-valmistajat ottavat uutuuksissaan yhä enemmän huomioon laitteen soveltumisen sisustukseen. Samsung on kehittänyt uudenlaisen ”näkymättömän” liitäntäkaapelin, joka kuljettaa kuvan ja äänen lisäksi myös sähkövirran piilossa olevasta liitäntäyksiköstä televisioon. Aikaisemmin AV-datan kuljettaminen sähköjohdossa on ollut erittäin vaikeasti toteutettavissa.

Kuva: Samsung

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi