27.2.2017 klo 20:02
Uutinen

Onko yritykselläsi vanhentunut suojaus?

Verkko-operaattori AT&T:n tuore tutkimus osoittaa, että monet yritykset eivät suojaa tietojaan tehokkaasti. Jopa puolella yrityksistä on vanhentunut suojaus.

AT&T:n mukaan perinteiset suojaukset eivät riitä, kun yhä useampi organisaatio ottaa käyttöön pilvipohjaiset palvelut. Yhtiön uusin raportti kuvaa, miten siirtyminen pilvipohjaisiin ratkaisuihin vaikuttaa tietoturvaan ja miten yritykset voivat parantaa tietojensa suojausta.

Liiketoiminnan turvaamisen kannalta on elintärkeää, että yritykset jatkuvasti parantavat tietoturvallisuuskäytäntöjään ja omaksuvat uusimmat kyberturvallisuuden ratkaisut. Tämä auttaa suojaamaan kiinteästi ja pilvipalveluihin tallennetut sekä aktiivisessa käytössä olevat tiedot.

Uusia kyberuhkia syntyy joka päivä. Kyselyn perusteella 50 prosenttia yrityksistä ei kuitenkaan ole päivittänyt kybersuojaustaan yli kolmeen vuoteen. Näennäisen yksinkertaisista uhista kuten roskapostista tai tietojen kalastelusta on tullut merkittävä uhka yrityksille.

AT&T kertoo estävänsä päivittäin 75 prosenttia omassa verkossaan kulkevasta sähköpostiliikenteestä epäilyttävän sisällön vuoksi. Tämä vastaa 400 miljoonaa roskapostiviestiä joka päivä.

Luvut vain kasvavat. Vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla AT&T havaitsi 400 prosentin kasvun hyökkäyksissä, jotka etsivät haavoittuvuuksia IoT-laitteissa. Vuoden 2016 aktiivisuutta kuvastavat toistuvat IoT-ratkaisuihin keskittyneet hyökkäykset, jotka kohdistuivat kahteen Internet-palveluntarjoajaan.

Näin yritys voi suojautua

Päivitä tunnistuksen ja kirjautumisen hallintajärjestelmät. Uusilla teknologioilla pystytään rajoittamaan laitteen käyttö vain hyväksytyille käyttäjille. Ohjelmistokohtaiset rajaukset pääsyssä eri verkkoihin voi myös auttaa suojaamaan kriittisiä tietoja mahdollisilta hyökkääjiltä.

Analysoi uhat. Uhkien analyysijärjestelmät seuraavat koko verkon toimintaa. Muutosten tunnistaminen, kuten yllättävä kasvu dataliikenteessä tai uusi järjestelmään tullut käyttäjä, auttaa tunnistamaan ja torjumaan uhkia.

Siirry virtualisoituun turvaan. Ohjelmistopohjainen verkkoteknologia (SDN) merkitsee sitä, että suojaus voidaan ottaa käyttöön ja päivittää lähes reaaliaikaisesti ohjelmistojärjestelmien avulla. SDN auttaa suojaamaan pilveen tai fyysisesti tallennetut tiedot.

Muodosta valmiusryhmä yllättävien tilanteiden varalle. Valmis suunnitelma ja ryhmä ovat avainasemassa kyberuhkien toteutuessa. Nopea reagointi rajoittaa ja lieventää kyberhyökkäyksen vahinkoja.

Tarkempi kuvaus siitä, mille nykypäivän yritykset joutuvat alttiiksi ja miten siihen voi valmistua, löytyy julkaisusta The CEO’s Guide to Data Security.

toimitus@yrittajat.fi

Lähde: AT&T:n tuore tutkimus. Samansuuntaisia tuloksia löytyy myös kotimaisten alan yritysten tutkimuksista ja esimerkiksi Viestintäviraston julkaisusta Tietoturvan vuosi 2016