27.11.2020 klo 15:44
Uutinen

Onnea Vuoden Yrittäjä 2020 Uudenmaan Ohutlevy Oy

Keravan Vuoden Yrittäjä 2020 27.11.2020

Uudenmaan Ohutlevy selvisi koronasta

Uudenmaan Ohutlevy Oy:n yrittäjistä Pasi Haverinen on työskennellyt vuonna 1992 perustetussa yrityksessä vuodesta 1995 ja Janne Jääskeläinen keväästä 2012. Vuonna 2018 yrittäjät ostivat osakkeista enemmistön, loput seuraavana vuonna.

Uudenmaan Ohutlevy on sopimusvalmistaja, joka toimittaa asiakkailleen ohutlevystä valmistettuja osia ja kokoonpanoja. Asiakkaina on mm. terveysteknologian kone- ja laitevalmistajia.

Uudenmaan Ohutlevy on kasvanut ja kehittynyt asiakkaidensa mukana. Asiakkaina ovat pääasiassa suomalaiset huipputeknologian yritykset.

Uudenmaan Ohutlevy työllistää 22 henkeä, joista neljä on toimihenkilöitä ja loput tuotannossa.

Henkilökunnan vaihtuvuus on ollut vähäistä. Kilpailukykyisen palkan lisäksi tulevat henkilökuntaetuudet, kuten lounasetu ja liikuntasetelit sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus kaikille. Kuukausipalkka perustuu 37,5 tunnin viikkoon, työaika joustaa saldoilla ja kun tehdään osittain kahta vuoroa, on mahdollisuus tehdä neljänä päivänä iltavuoroa, jolloin perjantai on vapaa. Lisäksi tänä vuonna koko henkilökunta sai puolen kuun ylimääräisen palkan.

Korona iski myös Uudenmaan Ohutlevyyn pudottaen liikevaihdon 4,1 M€:sta 3,7 M€:oon. Kahden kuukauden aikana huhtikuulta juhannukselle 30 % henkilökunnasta oli lomautettuna. Tämä johtui pitkälti siitä, että moni suurista asiakasta laittoi tehtaansa kiinni.

Heinäkuussa pidettyjen kesälomien jälkeen myynti on ollut ennätyksellistä. Osa hyvästä myynnistä tulee koronan takia terveysteknologian puolelta, kun mm. laboratoriolaitteita menee kaupaksi.