1.10.2021 klo 11:22
Uutinen

Oppisopimus vastaa työvoimapulaan sekä yrittäjän ja henkilöstön jatkuvan oppimisen tarpeeseen

Tiesitkö, että Suomi on ainut maa maailmassa, jossa myös yrittäjänä toimiva voi vahvistaa omaa ammattitaitoaan ja verkostojaan oppisopimuskoulutuksen avulla? Koulutuksen tavoitteena voi olla mikä tahansa yrittäjän toimenkuvaan ja työtehtäviin soveltuva ammatillinen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto.

Vaihtoehtoja on yrittäjyyttä ja yritysjohtamista tukevista tutkinnoista eri alojen ammatilliseen kehittymiseen. Lue lisää yrittäjän oppisopimuksesta täältä.

Etelä-Pohjanmaa kärsii työvoimapulasta monilla aloilla – Oppisopimus yksi ratkaisu

Etelä-Pohjanmaa kärsii työvoimapulasta monilla aloilla. Oppisopimus on yksilöllinen ja joustava vaihtoehto uusien työntekijöiden rekrytointiin ja nykyisen henkilöstön koulutuksen päivittämiseen. Oppisopimuksella voi suorittaa 2. asteen ammatillisia tutkintoja sekä niiden osia. Yritystä hyödyntävää osaamista voi saada myös yhdistelemällä osia eri tutkinnoista.

Valtakunnallista oppisopimusviikkoa vietetään 4.-10.10.2021. Viikolla juhlitaan tekijätyyppejä ja välitetään mahdollisimman monille tietoa oppisopimuksen mahdollisuuksista ja ammatillisesta koulutuksesta.

Katso video oppisopimuksella yrittäjän ammattitutkinnon suorittaneen Sanna Koivulan (Savelan Metalli Oy) näkemyksistä oppisopimusopiskelusta yrittämisen ohella tästä.

Lisätietoja oppisopimuksesta:
yrityspalvelupäällikkö Satu Ahopelto, p. 040 868 0800, satu.ahopelto@sedu.fi ja sedu.fi/oppisopimus