28.8.2019 klo 16:31
Uutinen

Ostitko yrityksen tai pohditko sitä? Vastaa kyselyyn, kiitos

Suomen Yrittäjät toivoo yrityksen ostaneita tai sukupolvenvaihdoksen tehneitä tai sitä pohtivia  vastaamaan kyselyyn.

Suomen Yrittäjien omistajanvaihdoshanke on tilannut jatkajatutkimuksen Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta. Kyselyllä pyritään kartoittamaan yritysten nykyisten ja tulevien jatkajien ajatuksia, kiinnostuksen kohteita ja ominaisuuksia.

– Kyselyn perusteella Suomen Yrittäjät ja muut omistajafoorumin jäsenet kykenevät parantamaan palvelujaan ja toimintaansa, kunhan on saatu selville se, mitä nämä yritysten jatkajat ja ostajat ovat vailla, sanoo omistajanvaihdoshankkeen projektipäällikkö Mika Haavisto.

Tutkimusta varten on kyselylinkki avoinna 31.8.2019 saakka.

Kyselyssä selvitetään muun muassa sitä, mikä toimiala kiinnostaa ostajia, kuinka suuri liikevaihto, kannattavuus ja työntekijämäärä. Ja ovatko yrityksen asiakkaat, tuotteet vai esimerkiksi konekanta tärkeimpiä ostajille.

Kyselyn lopputulos on sitä kattavampi, mitä suurempi vastaajien määrä on.

Projektipäällikkö Haavisto ymmärtää, että yrittäjän aika on kortilla ja päähuomio oman liiketoiminnan pyörittämisessä eikä erilaisiin kyselyihin osallistumisissa.

– Toivon kuitenkin, että juuri tähän kyselyyn yrittäjä käyttäisi sen kymmenen minuuttia, jonka kyselyyn vastaaminen vaatii, Haavisto sanoo.

Linkki kyselyyn

toimitus(at)yrittajat.fi