23.8.2019 klo 09:01
Uutinen

Oulun ja lähialueiden pientuottajille yhteinen verkkokauppa

Oulun ja lähialueiden pientuottajille on tulossa yhteinen verkkokauppa Tilalta.fi. Kauppapaikka vahvistaa pientuottajien asemaa ja helpottaa samalla kuluttajien mahdollisuutta hankkia lähialueella tuotettua ruokaa ja muita tuotteita. Uusi verkkokauppa avautuu 22.8.2019.

– Tavoitteenamme on tarjota Oulun ja lähialueiden pientuottajille yksi yhteinen kauppapaikka, josta kuluttaja löytää mahdollisimman monipuolisen kattauksen lähiruokaa ja muita lähituotteita, Tilalta.fi-verkkokaupan idean isä ja kehittäjä Matias Koskelo avaa.

Pientuottajilta suoraan kuluttajille

Uudesta verkkokaupasta asiakas tilaa ruuan ilman välikäsiä suoraan pientuottajalta. Asiakkaalle on selvää, missä ja milloin ruoka on tuotettu, kuka sen tuottaa ja millaisin menetelmin.

– Tilaus verkkokaupasta on myös yksi mahdollisuus tukea kotiseudun omaa ruokatuotantoa ja pitää ruokaketju lyhyenä ja ympäristöystävällisenä, Koskelo toteaa.

Verkkokauppa on selkeä ja helppokäyttöinen. Esimerkiksi tuotteen noutoajankohta ja -paikka on mahdollisuus valita erilaisista vaihtoehdoista. Tuottajalla on käytössään myös Tilalta.fi-mobiilisovellus.

Yhteistyössä Reko-lähiruokaryhmän kanssa

Uusi verkkokauppa on ollut luontevaa toteuttaa juuri Oulun ja lähialueen pientuottajien kanssa: Oulun alueelle reilulla kuluttamisella on vankka jalansijan. Oulun Reko-lähiruokaryhmä on jäsenmäärältään yksi Suomen suurimmista: kaikkiaan siihen kuuluu noin 17 500 ihmistä.

–Tilalta.fi-kauppaa on suunniteltu yhdessä Oulun Reko-ryhmän kanssa. Uusi kauppa vahvistaa osaltaan ryhmän toimintaa ja samalla toivottavasti tavoittaa myös uudet kuluttajat, Koskelo toteaa.

Reko Oulu -lähiruokaryhmä on aloittanut toimintansa Facebookissa vuonna 2015. Rekolla tarkoitetaan reilua kuluttamista suoraan tuottajilta kuluttajille.

Tilalta.fi-lähiruokakaupan pitkän tähtäimen tavoitteena on, että se laajenee pientuottajien valtakunnalliseksi kauppapaikaksi.

Lisätietoja:
Matias Koskelo, p. 045 209 1440, matias@tilalta.fi
Kia-Frega Tyynismaa, p. 045 155 2850