19.12.2017 klo 08:54
Uutinen

OVV Asuntopalvelut Kuopio digitalisaation aallonharjalla

OVV Asuntopalvelut Kuopion yrittäjä Pirjo Timonen on aina pyrkinyt siihen että hänen oma osaaminen ja yrityksen osaaminen on aina ajan tasalla. Timosen taustalta löytyy vahvaa kehittämisosaamista ja samalla tavalla hän suhtautuu myös OVV:n valtakunnalliseen kehittämiseen. Timonen on vajaan vuoden toiminut valtakunnallisen OVV:n vetäjänä ja kehittäjänä Kuopion toiminnan rinnalla.

Yrityksen elinehto on digitalisaatio

Timonen ja OVV Asuntopalvelut Kuopio on käyttänyt YOMin koulutuksia enemmän kun muut yritykset.

– Olemme oppineet, että digitalisaatio on tänä päivänä yrityksen elinehto. Meidän bisnes loppuu jos emme pysy digitalisaatiossa mukana, Pirjo Timonen kiteyttää.

Vuokravälitys ja siihen liittyvä toiminta ovat digitalisoituneet voimakkaasti. Asunnon omistajille on kehitetty paljon toimivia digitaalisia työkaluja ja vuokralainen ja vuokranantaja löytävät toisensa useasti myös eri sosiaalisen median kanavista, erilaisista ryhmistä.

Näiden kanavien lisäksi Pirjo Timosen luotsaamassa OVV:ssa tulee hallita kotisivujen rakentaminen, hakukoneoptimointi, digitaaliset markkinointikanavat perinteisten lisäksi, LinkedIn, asiakaspalvelu sähköisesti ja kasvotusten ja paljon kaikkea muuta.

– Meidän on oltava koko ajan digitalisaation eturintamassa, jos haluamme olla pelissä mukana. Tämä on se syy miksi olen kouluttautunut erittäin paljon tästä aiheesta muun muassa YOMin kautta, Pirjo Timonen kertoo.

Asiantuntijayrityksessä uutta opittua tietoa jaetaan

Kaiken uuden opetteleminen ja sisäistäminen on tietenkin äärimmäisen haastavaa, mutta Timonen on löytänyt ratkaisun asiaan.

– Minun ei tarvitse osata kaikkia asioita itse, mutta minun on pakko tietää asioista sen verran ainakin että tiedän että joko koulutan henkilöstön asiaan tai ostan palvelun ulkopuoliselta asiantuntijalta.

OVV:llä on huolehdittu myös uuden tiedon jakamisesta yrityksen sisällä. Yrityksessä pyritään siihen, että koulutuksiin osallistuu aina kaksi henkilöä.

– Meillä on tärkeää että koulutukseen osallistunut henkilö välittää oppimansa asian koko henkilöstölle – jokaisen vastuulla on jakaa uudet opitut asiat yrityksessä, Timonen kertoo.

– Parhaat tulokset oppimisesta olemme saaneet kun koulutukseen on osallistunut meiltä kaksi henkilöä, jotka ovat sitten ensin keskenään pohtineet ovatko ymmärtäneet opitut asiat samalla tavalla ja sparraavat toisiaan. Sitten heidän on helpompi kertoa opitut asiat meille kaikille muille, Timonen jatkaa.

Digitaalisaatio työyhteisön vahvistajana

Opitun tiedon jakaminen kiivastahtisessa työssä on erittäin tärkeää, samoin kaiken viestinnän tulee olla tehokasta.

– Työntekijämme ovat paljon kentällä. Tästä syystä olemme panostaneet eri sähköisiin työkaluihin, joiden avulla kaikki tietävät missä mennään, Timonen kertoo.

OVV:llä viestejä tipahtelee yrityksen sisällä niin sähköpostista, Whatspista, Facebookin omasta ryhmästä kun myös Messengeristä perinteisiä menetelmiä unohtamatta.

– Meille Facebook on ikään kuin työyhteisön yhteenhitsaaja. Siellä jaetaan työasiat, hyvät fiilikset, pettymykset ja henkilökohtaiset asiat, Timonen kertoo.

– Meillä digitaalisuus vahvistaa työyhteisöä ja toimii tänä päivänä myös erittäin vahvana yritystoiminnan tukipilarina, Pirjo Timonen tiivistää.

Tekstin kirjoittanut: Yritys oppii ja menestyy -palvelun yritysyhteyshenkilö Tuomas Kylänpää, 044 752 6010

* Uutissarjassa Yritys oppii ja menestyy -palvelun osaamiskartoitukseen osallistuneet yrittäjät kertovat kuukausittain yritystoimintansa sähköistämisen vaikutuksista. Joulukuun digitarinassa haastateltavana on OVV Asuntopalvelut Kuopion yrittäjä Pirjo Timonen.