8.11.2023 klo 08:00
Uutinen

Oy Annelainen Ltd ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on yrittäjä Tiina Nordberg. Oy Annelainen Ltd on kotimainen, naisten asusteiden maahantuonti-, tukku- ja vähittäiskauppa.

Yrittäjän nimi

Tiina Nordberg

Yrittäjänä vuodesta?

Yrittäjä huhtikuusta 2018

Yhteystiedot

📍 Myymälä ja noutovarasto: Merivalkama 1, 02320 Espoo
👗Tuomme maahan naisten vaatteita, koruja, huiveja ja käsilaukkuja.
🕚 Myymälän aukioloajat päivitetään viikoittain Annelaisen kotisivulle ja Facebook-sivulle.
Voit myös aina soittaa ja sopia tapaamisesta. 

👉️ www.annelainen.fi
👍 Facebook
📸 Instagram
📧 tiina@annelainen.fi
📞 040 835 6590

Yrityksen toimiala?

Oy Annelainen Ltd on kotimainen, naisten asusteiden maahantuonti-, tukku- ja vähittäiskauppa. Tuomme maahan naisten vaatteita, koruja, huiveja ja käsilaukkuja Euroopasta, pääasiassa Ranskasta ja Italiasta.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Olen koulutukseltani HSO-sihteeri. Koko työurani olen ollut erilaisissa sihteeri-/assistenttitöissä. Olen ollut ylimmän johdon sihteerinä ja suurten myyntiryhmien assistenttina.

”Haaveilin pitkään täydellisestä elämänmuutoksesta. Sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta, tuli ajatus vaatealan yrittäjyydestä.”

Tiina Nordberg, Oy Annelainen Ltd

Samassa taloyhtiössä, jossa asun, oli pieni vaateliike. Lopputuloksena aprillipäivänä 2018 minusta tuli vaatealan yrittäjä. Välillä edelleen mietin, miten ihmeessä kävi näin. Katunut en ole kertaakaan, sillä kauniiden tuotteiden parissa työskentely ja tyytyväiset asiakkaat ovat äärimmäisen palkitsevia asioita yrittäjälle. Kauniit ja hyvin istuvat vaatteet ovat osa meidän hyvinvointiammekin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jokainen työpäiväni on erilainen riippuen siitä, onko asiakaskäyntejä jälleenmyyjien luona, myyntimatka maakuntiin vai peruspäivä liikkeessä. Peruspäivään kuuluvat maailman muodin seuraaminen, sähköpostit, yhteydenotot jälleenmyyjiin sekä liikkeessä vähittäismyyntiä.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Yrittäjyyteni aikana olen tavannut upeita, sinnikkäitä ja rohkeita yrittäjiä. Nostan hattua jokaiselle kivijalkaliikkeen yrittäjälle. Sydämestäni toivon, ettei kivijalkaliikkeiden aika ole ohi. Miltä meidän kaupunkikuva näyttää, jos kivijalkaliikkeet katoavat?

Olen siitä onnellisessa asemassa, että minulla on mahtava tukiverkosto. Työntekijäni Eva on varsinainen tukijalka ja ilman häntä en tulisi toimeen.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Entisen työelämäni monipuoliset tehtävät ovat olleet oikea yrittäjän korkeakoulu. Paras oppi sieltä on hyvä paineensietokyky, organisointitaidot ja varmuus siitä, että kaikesta selvitään. Olen hyvin sosiaalinen johtuen karjalaisista sukujuuristani.

Miten purat stressiä?

Puran stressiä ulkoilemalla ja kokkaamalla. Rakastan ruoanlaittoa. Teen ruokaa aina, kun olen iloinen, surullinen tai jos ei tunnu miltään. Luen paljon dekkareita.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Tiesin aloittaessani yrittäjänä, että joudun tekemään paljon töitä. Olen aina ollut valmis tekemään paljon töitä. Mutta kieltämättä viime vuodet ovat vaatineet vielä lisäponnisteluja, maailma on muuttunut ja siihen on täytynyt sopeutua.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Häpeän tunnustaa, että seuraan edelleen televisiosta Emmerdale-sarjaa. Tulipahan sanottua.

Onko sinulla aamurutiineja?

Mikäli mahdollista, aloitan aamut rauhallisesti. Herään mieluummin hivenen aikaisemmin, jotta ehdin keittää kahvit ja katsoa aamutelevision uutisia. Päivästä tulee parempi ilman kiirettä.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Kenties yksi suurimpia yllätyksiä yrittäjänä on ollut se, kuinka vaikea on saada vastauksia yhteydenottoihin. Tuntuu, kuin sähköpostitkin katoaisivat matkalla. Itse pidän tärkeänä vastata kaikkiin yhteydenottoihin, mikäli ne vain ovat asiallisia. Koen, että vastaamatta jättäminen on yritykselle huonoa mainosta. Lyhyt kuittaus riittäisi, jotta tietää, että yhteydenotto on mennyt perille.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >