30.9.2019 klo 12:09
Uutinen

Paavo Okko ja Bayer tämän vuoden Taloushuippu-palkitut

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter oli mukana valitsemassa palkittuja.

Kansantaloustieteen emeritusprofessori Paavo Okko on valittu vuoden Varsinais-Suomen Talouskeskustelijaksi ja lääkevalmistaja Bayer vuoden Varsinais-Suomen Taloustekijäksi.

Okko tunnetaan aktiivisena taloustieteen kansantajuistajana, kirjoittelijana sekä esitelmöitsijänä moninaisissa tilaisuuksissa. Bayer on vuosikausia ollut Varsinais-Suomen suurin yhteisöveronmaksaja ja merkittävä työllistäjä sekä investoija.

Palkintojen saajat valitsi Taloushuiput-raati, johon 2019-2020 kuuluvat Turun Kauppakorkeakoulun dekaani Markus Granlund, Lyytin toimitusjohtaja Petri Hollmén, Turun Kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo sekä Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter. Raadin valmistelijana toimi yrittäjä Ville Valkonen.

Varsinais-Suomen Taloushuiput -palkinnot jaettiin ensimmäistä kertaa Turun Talouspäivillä lauantaina 29. syyskuuta. Vuosittaisten palkintojen tarkoitus on antaa tunnustusta Varsinais-Suomen talouden ja elinvoiman edistämisestä.

Vuoden Varsinais-Suomen Taloustekijä on toiminnallaan edistänyt Varsinais-Suomen elinkeinoelämän, työllisyyden, yrittäjyyden, rahoitusmarkkinoiden, matkailun tai muun elinvoiman kehitystä erityisen ansiokkaalla tavalla.

Vuoden Varsinais-Suomen Talouskeskustelija on toiminnallaan edistänyt yleistä talous- tai sijoitusosaamista, talous- tai kauppatieteellistä tutkimusta tai koulutusta, talousanalyysia tai muulla tavalla nostanut talouteen ja sijoittamiseen liittyvän keskustelun tasoa Varsinais-Suomessa erityisen ansiokkaalla tavalla.

1. kuvassa: Lääkevalmistaja Bayer valittiin vuoden Varsinais-Suomen Taloustekijäksi. Yhtiön edustajaa kukittamassa Turun Kauppakamarin Kaisa Leiwo, Varsinais-Suomen Yrittäjien Hanna Munter ja Turun Talouspäivien Ville Valkonen.

Kansantaloustieteen emeritusprofessori Paavo Okko valittiin vuoden Varsinais-Suomen Talouskeskustelijaksi (kuva: Anneli Perkiö).