24.3.2020 klo 20:08
Uutinen

Paikallinen pyristelee pitkäpinnaisesti

– Koronatilanne on edennyt tosi nopeasti ja lattialiikenne on meillä selkeästi vähentynyt. Isäni Tauno Tyrylä perusti perheyrityksemme vuonna 1950, joten uskon, että tästäkin selvitään, kertoo luottavaisesti Euronics Hämeenlinna -kauppias Tapio Tyrylä TV-Sävel Oy:stä.

Hämeenlinnalainen Tyrylän perheyritys on yli sukupolvien tunnettu kaupungin katukuvassa. TV-Sävel on edelleen voimissaan – markkinoinnissa käytetään Euronics-kodintekniikkaketjun nimeä ja ilmettä. Jylläävä koronatilanne on pakottanut miettimään uudenlaisia ratkaisuja ja lääkkeitä selviämiseen.

– Kaupassa on hiljaisempaa, mutta verkkokaupan varaa ja nouda -tilaukset ovat lisääntyneet sekä olemme tehostaneet omaa paikallista kuljetuspalvelua. Asiakas voi soittaa meille, ehdotamme hänelle sopivia tuotteita, jotka sitten toimitetaan suoraan kotiin. Asennuspalvelut toimivat myös edelleen.

Jos liikkeitä aletaan pahimmassa tapauksessa sulkemaan, mitä sitten tapahtuu?

– Se on karmea tilanne, mistä alkaa aikamoinen vyyhti. Isossa myymälässä on isot vuokrat ja meillä on useita henkilöitä töissä viiden oman perheenjäsenen ohella. Toivomme vähintään, että noutopalvelu voidaan hoitaa liikkeen ulkopuolella ja jatkamme kotiinkuljetuksia. Lomautukset ovat valitettavasti uhkana. Ratkaisuja tehdään päivä kerrallaan. Ketjun kautta on tullut kiitettävästi päivittäin tietoa ja toimintasuosituksia sekä muilta kauppiailta saa vertaistukea.

Kun yrittäjä alkaa olla selkä seinää vasten, mitä toivoisit hallituksen ja virkakoneiston ensimmäisenä tekevän?

– Hyviä päätöksiä liiketoiminnan tukipaketista ja yrittäjien toimeentuloturvasta on tehty, mutta niiden konkretisointi saisi edetä nopeasti. En heitä risuja hallitukselle, vaan toivon, että epidemian leviäminen katkeaisi ja tilanne raukeaisi nopeasti. Ja että asiakkaat tukisivat paikallista selviytymistä hankkimalla paikallisesti omistetuilta yrityksiltä, vetoaa Tapio Tyrylä.