1.11.2017 klo 18:44
Uutinen

Pakettiautomyynti raketoi, valkoinen katumaasturi uusi keskivertoauto

Pakettiautoja on rekisteröity tammi-lokakuussa lähes viidenneksen enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Autoalan mukaan henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat jäämässä viime vuoden kasvulukemista.

Lokakuussa ensirekisteröitiin 8 747 uutta henkilöautoa, joka on 4,6 prosenttia viime lokakuuta vähemmän.

Lokakuun loppuun mennessä uusia henkilöautoja on rekisteröity 100 842, joka on prosentti viime vuotta vähemmän. Kuluvan syksyn luvut ovat autokaupalle heti viime vuoden jälkeen toiseksi suurimmat viimeisimmän kuuden vuoden aikana.

Pakettiautojen kokonaismassat nousussa

Pakettiautojen ensirekisteröinnyt jatkoivat lokakuussakin kasvulukemilla. Uusia pakettiautoja on tammi-lokakuussa rekisteröity 13 029, mikä on 18,6 prosenttia viime vuotta enemmän.

Lokakuussa rekisteröitiin 1 085 pakettiautoa, joka on 4,1 prosenttia enemmän kuin viime lokakuussa.

Yli puolet tänä vuonna ensirekisteröidyistä pakettiautoista on kokonaismassaltaan 3,0–3,2 tonnin pakettiautoja ja hieman alle kolmannes suuria yli 3,2 tonnin painoluokan autoja. Pakettiautojen kokonaismassa on hieman kasvanut viime vuoteen nähden.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin lokakuussa 284, joka on 6,6 prosenttia viime lokakuuta vähemmän. Kuorma-autoja on tammi-lokakuussa ensirekisteröity 4,1 prosenttia viime vuotta enemmän. Yli 16 tonnin kuorma-autoja oli lokakuun loppuun mennessä rekisteröity 10 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Linja-autoja on lokakuun loppuun mennessä ensirekisteröity 430, joka on 13,1 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Valkoinen suosituin väri

Katumaasturit ovat Euroopan eniten kasvavin autosegmentti. Suomessa kuluvana vuonna rekisteröidyistä autoista hieman yli neljännes on ollut katumaastureita. Niiden osuus uusista henkilöautoista on kasvanut viime vuoden 23 prosentista 26 prosenttiin. Lähes puolet katumaastureista on keskikokoisia ja noin kolmannes pieniä katumaastureita.

Valkoinen on edelleen suosituin ja harmaa toiseksi suosituin auton väri. Hieman yli 26 prosenttia tänä vuonna rekisteröidyistä uusista henkilöautoista on valkoisia ja noin 22 prosenttia harmaita. Valkoisen ja harmaan värin suosio on kasvanut hieman viime vuoteen nähden.

Lue lisää pakettiautomyynnin kasvusta

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi