3.1.2024 klo 09:12
Uutinen

Pamplemousse Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on Pamplemousse Oy:n toimitusjohtaja Heidi Kilpiä. Pamplemousse on Ranskan matkoihin erikoistunut matkatoimisto ja matkanjärjestäjä.

Yrittäjän nimi?

Heidi Kilpiä, toimitusjohtaja

Heidi Kilpiä, kuva: Viivi, Creator Academy

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Yrittäjänä vuodesta 2021, yritys on toiminut vuodesta 2004.

Yhteystiedot?

📍 Puhurinpolku 1 B, 02120 Espoo.
📞 puh. 09-4551121 tai 050-5316341
📧 matkat@pamplemousse.fi

👉️ www.pamplemousse.fi
👉️ Facebook: https://www.facebook.com/ranskanpostikortteja
👉️ Instagram: https://www.instagram.com/pamplemoussematkat
👉️ Yrittäjän oma Linkedin: www.linkedin.com/in/heidikilpia

Yrityksen toimiala?

Matkatoimisto, matkanjärjestäjä

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Pamplemousse perustettiin vuonna 2004 rakkaudesta Ranskaan. Meillä on 20-vuotisjuhlat 2024!

Perustaja Henni Lieto (nyt eläkkeellä) halusi luoda matkatoimiston, jonka kautta suomalaiset nuoret pääsevät harrastamaan ranskalaisten nuorten kanssa. Tarjonnassa oli myös aikuisille sellaisia matkoja, jotka veivät aitoon Ranskaan Eiffel-tornin ja Nizzan rantakadun ulkopuolelle.

Edelleenkin haluamme luoda asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua ranskalaiseen elämäntapaan, toteutuu se sitten viinimatkan, talovuokran, pyörämatkan tai vaikkapa kielikurssin muodossa.

Kaikki matkamme räätälöidään toiveiden mukaisesti. Asiakkaitamme ovat niin lomamatkailijat, yritykset, yhdistykset kuin muut matkatoimistotkin, joille myymme Ranska-osaamistamme.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni koostuu muun muassa yhteydenpidosta sidosryhmiin ja asiakkaisiin, hallinnollisista tehtävistä sekä ryhmämatkojen suunnittelusta ja varauksista. Teen osan päivistä etänä kotikonttorilta, silloin pidämme kollegoiden kesken Teams-palavereja. Työpäiviä piristää ja rytmittää labradorinnoutajani Lumi, joka on mukana toisinaan Tapiolan konttorilla kuin toki kotitoimistollakin.

Heidi ja Lumi-koira

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Haluan nostaa esille huipputyöntekijämme Danielan, Saran, Lotan ja Pekan. Kaikilla työntekijöillämme on oma suhteensa ja rakkautensa Ranskaan joko sukujuurien tai sitten muiden kokemusten kautta. Kulttuurin ja kielen osaaminen on tärkeässä asemassa, jotta voimme tuottaa asiakkaillemme parhaita mahdollisia matkoja.

Asiakkaistamme monet ovat kulkeneet kanssamme jo koko yrityksen 20-vuotisen matkan ajan – itsekin muistan oman ensimmäisen asiakkaani alkuvuosilta, ja edelleenkin teemme yhteistyötä ja hän matkustaa Ranskaan perheen, ystävien ja yhdistyksensä kanssa. Ihanaa on, kun asiakas lähettää matkaltaan postikortin ja kertoo kuulumisia!

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Yritystä ei ole ilman asiakkaita, ja jokaisen asiakkaan tarpeet ja toiveet ovat tärkeitä. Asiakaskokemukseen panostaminen on sydäntäni lähellä.

Miten purat stressiä?

Lenkkipolulla ja luonnossa mieli tyhjenee parhaiten. Lisäksi mieheni on yrittäjä, joten vertaistukea on puolin ja toisin kotona.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Tulin Pamplemousseen töihin 18 vuotta sitten harjoittelijana, ja silloin näin läheltä mitä on olla yrittäjä ja pyörittää yritystä. Kirjoitinkin harjoitteluraporttiini, että ei yrityksen pyörittäminen ole mitään rakettitiedettä, vaan suunnitelmallista toimintaa ja tekemistä. Tätä mieltä olen edelleenkin, eli selkeä fokus ja sitten vain kädet saveen.

Heidi Arcachonissa, Atlantin rannikolla

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Ei mitään hävettävää, mutta kotikonttorilla saatan viettää päivän kerrastoasussa. Varsinkin näin talvella se on lämmin ja erittäin kätevä, kun koiran kanssa käy päivän aikana ulkona.

Onko sinulla aamurutiineja?

Ilman aamukahvia ei päivä ala ollenkaan. ☕ Café au lait, s’il vous plaît.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Mieti, miksi yrityksesi on olemassa. Siitä kaikki lähtee. Usko omaan tekemiseen.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >