5.9.2019 klo 08:08
Uutinen

“Parasta yrittäjyydessä on se, että saan tehdä juuri sitä työtä josta nautin!” 

Kysyimme nuorilta yrittäjiltä, mikä on parasta yrittäjyydessä.

Tiina Mikkola, UCCO-Palvelut, Tornio

“Parasta yrittäjyydessä on se, että saan tehdä juuri sitä työtä, josta nautin ja omaa osaamista on mahdollista hyödyntää kaikissa yrityksen tehtävissä. Työ ei rajoitu vain tiettyihin osa-alueisiin kuten monessa palkkatyössä.

Työn joustavuus on ehdottomasti tärkeä juttu, se että voi valita milloin ja missä töitä tekee – ja vastaavasti milloin lomailee. Perheelliselle tämä toimii loistavasti.

Yrittäjänä oppii koko ajan uutta, on myös hirveän mielenkiintoista miettiä voisiko joitain asioita tehdä totutusta poiketen – ”paremmin”, ja pistää asiat tietenkin kokeiluun käytännössä.”

Henri Jussila , TietoAreena Oy, Turku

“Yrittäjyydessä vastuu on sekä parasta että huonointa. Vastuu tulee toiminnan pyörimisestä, työntekijöistä ja asiakkaiden tyytyväisyydestä sekä osittain myös heidän liiketoiminnastaan.

Tässä tekee tietyllä tapaa kaiken itselleen, vaikka asiakkaita varten sitä yrityksenä ollaan olemassa.

Yksin yöllä tyhjässä toimistossa / myymälässä paperihommia puurtaessa voi katella ympärilleen ja ajatella, että tämä kaikki on minun ja ihan jokainen ei tähänkään hommaan pystyisi. Saa sellasta tervettä omanarvontuntoa ja kiitosta edes itseltään.”

Annika Linnanmäki, Luottotaksi, Riihimäki

“Parasta yrittäjyydessä on se, että voi tehdä asioita omaan tahtiin ja omalla vuorokausirytmillä sekä se, että fiksusti tehty työ näkyy suoraan omassa lompakossa. Ja parhaimmillaan voi vaikka nukkua, kun työntekijät tekee rahaa.

Yrittäjyys pitää itseni koko ajan muutoksessa ja opin koko ajan uutta. Voin olla osa yhteiskunnan muutosta ja vaikuttaa toiminnallani sen suuntaan.

Julius Varjo, T:mi Julius Varjo, Hämeenlinna

”Olen ollut yrittäjä siitä saakka, kun valmistuin kampaajaksi. Yrittäjyydessä paras puoli on se, että voin toimia niin itseni näköisesti kuin haluan. En pidä aikaisista aamuista, vaan teen töitä mieluummin iltapäivisin ja iltaisin.

On hienoa, että minulla on kuitenkin työyhteisö. Täällä Hämeenlinnan keskustan Glo Hairissa työskentelee yhteensä melkein kymmenen kampaajaa. Saan kollegoilta inspiraatiota, ja opin heiltä tapoja, jotka auttavat kasvamaan ja kehittymään ammatillisesti.”

Arnella Nyman, T:mi Arnella Nyman, Sipoo

”Se, että työskentelen ratsastusvalmentajana ja hevostalliyrittäjänä on unelmieni täyttymys.

Koska olen yrittäjä, minun on helppo järjestää työni niin, että pääsen Suomen askellajiratsastusmaajoukkueen kanssa kilpailumatkoille. Arjessakin pystyn tekemään jokaisesta päivästä oman näköisensä. Hevostenhoidossa pitää toki olla aina rutiini, mutta vanhempani työskentelevät tarvittaessa ikään kuin tilan piikana ja renkinä.

Kun opiskelin kasvatustieteitä, ajattelin aluksi, että siirryn valmistuttuani sille alalle, mutta tämä vei voiton. Maisteriksi valmistuttuani olen kyllä myös luennoinut oman toiminimeni kautta.”

Sonja Eid, Aim Visual Oy, Helsinki

“Tutustuin yrittäjyyteen ensimmäisen kerran 19-vuotiaana Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja innostuin. Opiskelin graafista suunnittelua, ja minua kiehtoi vapaus ja mahdollisuudet, joita yrittäminen tarjosi.

Nyt 23-vuotiaana minulla on strateginen bränditoimisto yhdessä tiimini kanssa. Olin opiskeluaikana työharjoitteluissa, mutta koin, että oma luovuus kuoli mainostoimistossa.

Yrittäjänä voi toteuttaa itseään luovemmin ja tehdä erilaisia yhteistyökuvioita isommassa kaavassa. Olen tehnyt puhujakeikkoja liittyen oman polun luomiseen ja julkaisin viime viikolla elämän jäsentämiseen tarkoitetun Tänään-työkalukirjan yhdessä Maaretta Tukiaisen kanssa.

Miikka Tarvainen, Freelancer, Helsinki

“Yrittämisessä parasta on vapaus itsensä toteuttamiseen ja samalla on vastuu itsestään. Olen ollut osakkaana 1,5 vuotta B-to-B-myynti- ja markkinointitoimisto Fram2b:ssa.

Nyt toimin freelancerina ja tarjoan myynnin tukipalveluita yrityksille. Olen ollut palkkatöissä ennen yrittäjyyttä. Siihen kuuluu säännölliset tulot ja tietynlainen turvallisuus. Totta kai olen välillä tiukkoina hetkinä miettinyt, että sekin voisi olla ihan kiva, mutta ainakin toistaiseksi yrittäjyys vie voiton. Siinä voi loppukädessä vain katsoa peiliin ja luottamaa omaan juttuunsa.

Tänä päivänä monet tuntuvat puhuvan mitä joku tekee työkseen tai mitä jollain on, kun enemmän pitäisi ajatella millainen ihminen on. Uskon tulevaisuudessa ihmisten arvojen merkityksen kasvavan entisestään työelämässä ja yhä useampien hakeutuvan työtehtäviin niiden pohjalta.”

Paula Valta, Sisustuskorjaamo, Kuopio

“Minusta tuli yrittäjä, kun Kuopion seudulla ei ollut mahdollisuutta tehdä sisustussuunnittelijan työtä palkkatyönä ja halusin tehdä oman alani työtä. Isäni on ollut yrittäjä, joten perheen kautta se oli tuttua.

Aluksi pelotti ja jännitti pärjäänkö ja osaanko. Eniten jännitti käytännöt, eli teenkö oikein verot ja maksut.

Työn sisällön tiesin osaavani. Yrittämisessä parasta ja pahinta on vapaus. Saan järjestellä päiväni, miten haluan, mutta toisaalta ei ole ketään sanomassa, että mene jo kotiisi. Välillä tulee tehtyä pitkiä päiviä.

Neuvoisin kaikkia nuoria yrittäjiä hankkimaan verkostoja, joista voi pyytää apua ja neuvoja. Minulle Nuoret Yrittäjät Savossa on ollut aivan korvaamaton. “

Saara Ervasti, Ready Set Pole Oy, Jyväskylä

”Yksi tankotanssitunnin jälkeinen hetki vuonna 2011 oli käänteentekevä urani kannalta. Kun ystäväni Johanna ehdotti, että mitä jos perustaisimme yhteisen tankotanssikoulun, minun ei tarvinnut kauaa miettiä.

Myöhemmin olen puntaroinut yrittäjäksi ryhtymistäni jaksamisen vuoksi. Riittävän tuen, kärsivällisyyden ja vision kirkastumisen myötä yrittäjyys tuntuu kuitenkin juuri siltä oikealta asialta.

Parasta on Ready Set Pole -koulumme yhteisö ja ihmiset. Nautin asiakkaiden ja työntekijöiden tukemisesta kohti heidän tavoitteitaan. Samalla saan työskennellä intohimojeni eli tankotanssin, joogan ja tanssin parissa. Kun koulumme kasvaa, opin jatkuvasti uutta. Älyttömän tärkeää on myös se, että saan työskennellä avoimesti ja muutenkin omien arvojeni mukaisesti.”

toimitus(at)yrittajat.fi