2.1.2018 klo 14:43
Uutinen

Parhaat paikallisyhdistykset palkitaan – Uusilla luokilla tuodaan esiin huippuesimerkkejä

Vuoden 2017 paikallisyhdistykset ja toimialajärjestö palkitaan yrittäjäjärjestön Puheenjohtajapäivillä helmikuussa. Tänä vuonna kilpailussa on kolme uutta kategoriaa.

SY:n järjestöjohtaja Hanna Hietalan mukaan uusilla kategorioilla annetaan yhdistyksille mahdollisuus kertoa aikaansaannoksistaan, jota ovat toiminnallaan saavuttaneet. Uudet kategoriat ovat: Vuoden tekijä, Vuoden vaikuttaja ja Vuoden viestijä.

Esikarsinnan jälkeen jokaisessa kategoriassa on viiden kärki, joiden joukosta voittaja valitaan. Vuoden paikallisyhdistys -mittelössä on neljä eri kokokategoriaa ja lisäksi palkitaan Vuoden toimialajärjestö. Palkinnot jaetaan Puheenjohtajapäivillä Helsingissä 3.-4. helmikuuta 2018.

”Hyviä esimerkkejä ja jaettavia toimintamalleja muille yhdistyksille”

Suomen Yrittäjiin kuuluu 393 paikallisyhdistystä ja 20 aluejärjestöä. Paikallisyhdistysarviointi on perinteikäs palkitsemisen muoto SY:ssä.

Aluejärjestöt voivat ehdottaa jokaiseen kokoluokkaan yhdistyksiä. Melkein kaikista aluejärjestöistä tuli keskusjärjestöön ehdokkaita. Aluejärjestöt arvioivat paikallisyhdistysten aktivisuutta ja vaikuttavuutta.

– Arviointiraati katsoo yhdistysten itsearviointia toiminnastaan. Perusteluiden lisäksi katsotaan, miten jäsenmäärä ja järjestäytymisaste ovat kehittyneet. Kokonaisuuden lisäksi, jos on jotain erityisen hyvää, joka poikkeaa perustoiminnasta, se on aina plussaa, Hanna Hietala sanoo.

Paikallisyhdistykset ovat saaneet ehdottaa itseään uusissa kategorioissa.

– Uudet kategoriat otettiin mukaan, koska yleiskategorioissa ei välttämättä nouse huippuesimerkkejä esiin. Tätä kautta saamme hyviä esimerkkejä ja jaettavia toimintamalleja muille yhdistyksille.

Hietalan mukaan uudet kategoriat jatkuvat ensi vuonnakin. Hietala kannustaa jakamaan yrittajat.fin ehdokassivua omissa verkostoissaan sosiaalisessa mediassa.

– Olemme saaneet todella hienoja esimerkkejä toiminnasta ympäri Suomea. On aina hienoa vuosittain lukea siitä toiminnasta, jota paikallisyhdistyksemme tekevät. Siellä on huikeita tarinoita.

Vuoden paikallisyhdistys 1-100 jäsentä

Ehdolla tässä kategoriassa ovat Korpilahden Yrittäjät ry, Pukkilan Yrittäjät ry, Punkaharjun Yrittäjät ry, Savitaipaleen Yrittäjät ry ja Vimpelin Yrittäjät ry.

Vuoden paikallisyhdistys 100-199 jäsentä

Ehdolla tässä kategoriassa ovat Kuhmon Yrittäjät ry, Limingan Yrittäjät ry, Liperin Yrittäjät ry, Mustasaaret Yrittäjät ry – Korsholms Företagare ja Nakkilan Yrittäjät ry.

Vuoden paikallisyhdistys 200-500 jäsentä

Ehdolla ovat Jyvässeudun Yrittäjät ry, Kalajoen Yrittäjät ry, Kemin Yrittäjät ry, Lempäälän Yrittäjät ry ja Mäntsälän Yrittäjät ry.

Vuoden paikallisyhdistys yli 500 jäsentä

Ehdolla ovat Helsingin Yrittäjät – Koillis-Helsinki ry, Kuopion Yrittäjät ry, Lahden Yrittäjät ry, Porin Yrittäjät ry ja Vaasan Yrittäjät ry.

Vuoden tekijä, Vuoden vaikuttaja ja Vuoden viestijä

Vuoden tekijänä palkitaan yhdistys, jonka toimintamalli tai palvelu on lisännyt jäsenten saamaa hyötyä jäsenyydestä.

Vuoden vaikuttajana palkitaan yhdistys, joka on vaikuttumistyöllään parantanut jäsenyritysten toimintaympäristöä.

Vuoden viestijänä palkitaan yhdistys, joka on viestinnällään saanut aikaan positiivisen muutoksen joko jäsenten, viranomaisten tai kuntalaisten toiminnassa tai asenteissa.

www.yrittajat.fi/vuoden_parhaat

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi