3.1.2017 klo 10:34
Uutinen

Partiolaisten ja Yrittäjien Suomi 100 -kampanja vie lapset ja nuoret metsään

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Suomen Partiolaiset kannustaa lippukuntiaan järjestämään metsäretkiä sellaisille lapsille ja nuorille, joille metsä ei ole entuudestaan tuttu. Yhteishengessä Suomen Yrittäjät kannustaa paikallisia yrittäjäyhdistyksiään tarjoamaan partiolaisille järjestelyapua retkien toteutukseen. Yrittäjien tukema partiolaisten Yhdessä metsään -kampanja kestää läpi vuoden.

Metsä tarjoaa erinomaisen oppimisympäristön ja elämyksen kaikille ikävaiheesta tai taustasta riippumatta. Retkellä lapset ja nuoret pääsevät kokemaan metsän monimuotoisuuden partiotoiminnastakin tutuilla metsäretkillä. Tärkeintä onnistuneella metsäretkellä on, että kaikilla on kivaa ja kaikki hyväksytään sellaisina kuin ovat.

– Yhteiskampanjamme tavoitteena on antaa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle kokemus metsäympäristöstä sekä sen tarjoamista harrastus- ja elinkeinomahdollisuuksista. Metsässä on ehtymätön määrä nähtävää, koettavaa ja tehtävää. Ne ovat nuoren tutkimusmatkailijan ihannekohde, toteaa Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Partiolaiset vastaavat metsäretken sisällöistä ja yleisistä järjestelyistä, mitä varten lippukuntien käyttöön on laadittu seikkaperäinen retkiaineisto. Paikkakunnan yrittäjäyhdistys voi jäsenyritystensä kanssa tarjota apuaan retken järjestelyihin. Ne voivat tarjota esimerkiksi kuljetuksia, ruokaa tai retkimateriaaleja tai olla mukana aikuisina ja kertoa yrittäjätarinoita.

– Partion ja yrittäjäliikkeen aatemaailmassa on paljon yhteistä. Monella yrittäjällä on partiotausta, ja moni partiolainen suunnittelee yrittäjäksi ryhtymistä, Suomen Yrittäjien työvaliokunnan jäsen ja partioaktiivi Janne Vuorinen sanoo.

– Nuorten partiolaisten rohkaisemiseksi ja järjestöjen välisen yhteistyön tiivistämiseksi toivommekin, että mahdollisimman moni partiolaiseksi tunnustautuva yrittäjä ilmoittautuisi paikalliselle tai alueelliselle yrittäjä- tai partioyhdistykselleen ja tarjoaisi kokemuksiaan ja osaamistaan jaettavaksi, Vuorinen sanoo.

– Metsäretki on tähän erinomainen paikka, Anna Munsterhjelm lisää.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi