3.1.2017 klo 11:06
Uutinen

Partiosta ja metsästä kiinnostunut yrittäjä, osallistu Suomen 100-vuotisjuhlaretkille!

Suomen Partiolaiset ja yrittäjäyhdistykset järjestävät yhteistyössä retkiä metsään Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Yrittäjät voivat avustaa esimerkiksi retkikuljetuksissa, -ruokatarjonnassa tai -materiaaleissa.

Suomen Partiolaiset kannustaa lippukuntiaan järjestämään metsäretkiä nuorille ja lapsille, joille metsä on tuntematon paikka. Retkien ajatuksena on tarjota elämys kaikille taustasta riippumatta. Tärkeintä on, että retkillä on mukavaa ja kaikki hyväksytään sellaisina kuin he ovat.

Myös Suomen Yrittäjät kannustaa paikallisyhdistyksiään tarjoamaan apua lippukunnille retkien järjestämisessä. Yrittäjät voivat avustaa esimerkiksi kuljetuksissa, ruokatarjoilussa tai retkimateriaaleissa. Yrittäjät voivat myös olla retkillä läsnä olevien aikuisten roolissa sekä kertoa yrittäjätarinoita.

– Yhteiskampanjamme tavoitteena on antaa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle kokemus metsäympäristöstä sekä sen tarjoamista harrastus- ja elinkeinomahdollisuuksista. Metsässä on ehtymätön määrä nähtävää, koettavaa ja tehtävää. Ne ovat nuoren tutkimusmatkailijan ihannekohde, toteaa Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Suomen Yrittäjien työvaliokunnan jäsen ja partioaktiivi Janne Vuorinen arvioi, että partion ja yrittäjäliikkeen aatemaailmassa on paljon yhteneväisyyksiä.

– Monella yrittäjällä on partiotausta, ja moni partiolainen suunnittelee yrittäjäksi ryhtymistä, Vuorinen sanoo.

Hän kannustaakin partiolaiseksi tunnustautuvia yrittäjiä ilmoittautumaan paikalliselle tai alueelliselle yrittäjä- tai partioyhdistykselle ja tarjoamaan osaamistaan ja kokemuksiaan jaettavaksi.

Partiolaisten ja yrittäjäyhdistysten järjestämä Yhdessä metsään -kampanja kestää koko kuluvan vuoden.

toimitus@yrittajat.fi