Pasi Roimela on yrittäjien uusi Elisa-yhteyshenkilö Rannikko-Pohjanmaalla

Pasi Roimela on toiminut seutumme yrittäjien Elisa-yhteyshenkilönä noin kuukauden. Alalla hän on kuitenkin ollut huomattavasti pitempään. Hän aloitti jo vuonna -96 silloisen Telecom Finlandin, eli Telen, myynnin helpdeskissä. Yksi merkki oli tuolloin ylitse muiden.

– Moni ennen vuosituhannen vaihdetta valmistettu Nokian puhelin oli aikansa ikoni, haluttu ja tärkeä lähes kansallinen symboli. Aikakausi loi joitain legendaarisia laitteita, jotka elävät internetissä vieläkin, Pasi muistelee.

1990-luvun jälkipuoliskolla kännyköitä alkoi olla jo varsin yleisesti käytössä; 1997 kännyköitä oli vähintään yksi kappale jo joka toisessa suomalaisessa kotitaloudessa. Kahdeksan vuotta tästä eteenpäin, ja melkein puolet kotitalouksista hoiti kaikki puhelut kännykän avulla.

Tunnettu kasvo vaasalaisessa urheiluelämässä

Monet tuntevat Pasin urheiluselostajana, Hän on toiminut -90 luvulta lähtien freelancer-toimittajanasekä radiossa että TV:ssä.Tien päällä Pasi sai paljon kokemuksia eri laitteista ja yhteyksistä. Näitä konkreettisia oppeja hän pystyi hyödyntämään, kun hän vuonna aloitti työt Elisan Rewell Centerin pisteessä vuonna 2011.

Toimiva nettiyhteys on selostuksissa kaikkein tärkeintä. Kun yhteys on tarpeeksi nopea, selostukset onnistuvat pätkimättä. Urheiluselostuksista onkin ollut paljon hyötyä Pasille, sillä sama logiikka pätee myös etätöihin.

Pelkkä nettiyhteys ei kuitenkaan riitä.

– Myös reitittimen pitää olla kunnossa. Vaikka kotiin tulisi nopea nettiyhteys, vanha reititin ei välttämättä tue sitä. Katseet kääntyivät myös laitteisiin. Kun kotona työskennellään, sinne kaivataan toimiston olosuhteita. Isommat näytöt, hyvä näppäimistö, ergonominen hiiri ja headsetkuulokkeet tekevät työskentelystä sujuvaa, Pasi opastaa.

Toimipiste Gigantin Vaasan Kivihaan myymälässä

Pasi palvelee yritysasiakkaita kasvotusten Gigantin Vaasan Kivihaan myymälässä, mutta myös puhelimitse tai muun etäyhteyden kautta.

– Työpäiväni alkaa, kun avaan sähköpostin, laitan puhelimen lähelle ja kuulokkeet korville. Omalta osaltani haluan ehdottomasti olla auttamassa yrityksiä ja yrittäjiä parhaalla mahdollisella tavalla, Pasi vakuuttaa.

Pasi tekee yhteistyötä myös seudun muiden Elisalaisten kanssa.

– Elisalla on todella laaja palvelutarjonta, pystymme tarjoamaan apua lähes tarpeeseen kuin tarpeeseen. Meillä toimii myös omaguru-palvelu, joka on yrityksille nopea ja mutkaton tapa saada käyttöönsä osaava ja selkokielellä palveleva IT-asiantuntija, Pasi toteaa.

Lisäksi Gigantilta löytyy yrityksille ja kuluttajille laajasisältöistä huolenpitopalvelua, joka mahdollistaa tuen aina sitä tarvittaessa joko myymälässä tai etänä. Huolenpitopalvelu sisältä myös varmuuskopioinnin, tietoturvan ja asennuspalvelun.

Tietoturva ja 5G-yhteydet kiinnostava

Tänä keväänä ajankohtainen ja ihmisiä puhuttanut haaste on ollut tietoturva.

– Tietoturva on syytä olla kunnossa kotikoneella. Jokainen käytössä oleva laite on hyvä olla suojattuna jollakin tapaa. Tietomurrot ovat lisääntyneet ja suuri osa rikoksista tapahtuu tänä päivänä netissä. Ajantasainen tietoturva koskee kaikkia, olet sitten yrittäjä, työntekijä tai kuluttaja, Pasi muistuttaa.

Yrittäjät ovat Pasin mukaan myös edelleen kiinnostuneita 5G-yhteyksien suomiin mahdollisuuksiin. Nykyiseen 4G-verkon realistiseen nopeuteen verrattuna 5G-verkon nopeus on noin kymmenkertainen. Käytännössä se keventää kiinteiden laajakaistojen kapasiteetin käyttöä ja on avannut uudenlaisia mahdollisuuksia eri toimialoille.

Yhteiset tapahtumat tuovat vaihtelua arkipäivään

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ja Elisa tulee tänäkin vuonna tekemään yhteistyötä monessa tapahtumassa. Pasin mielestä yhteiset tapahtumat lujittavat Elisan ja yrittäjien yhteistyötä.

– On hienoa, että Elisan yhteistyö maakunnan yrittäjien kanssa jatkuu. Odotan innolla, että pääsen Yrittäjien tapahtumissa tapaamaan ihmisiä ja kertomaan Elisan palveluista sekä toimintatavoista. Parasta työssäni ovat ihmiset ja kontaktit heidän kanssaan, Pasi kertoo.

Vapaa-ajallaan Pasi seuraa aktiivisesti urheilua ja juontaa edelleen mahdollisuuksien mukaan urheilutapahtumia. Hän on myös kiinnostunut ruoanlaitosta. Hänen bravuurejaan ovat erilaiset liharuoat sekä pastat. 

Pasin tavoitat osoitteesta ext-pasi.roimela@elisa.fi tai puhelinnumerosta 050 341 9640.