24.5.2021 klo 10:48
Uutinen

Pelastetaan palvelut – Lähilauantaina ostetaan Keski-Pohjanmaalta!

Miltä tuntuu, jos Keski-Pohjanmaalla ja lähikunnissa ei ole tarpeeksi palveluita? Valitettavasti arkea jo useassa kunnassa, mutta myös torjuttavissa.

Lauantaina 29.5.2021 järjestetään jo toinen valtakunnallinen Lähilauantai: Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön.

Kuntavaalikeväänä on hyvä havahtua miettimään alueemme palveluja, minkälaista olisi, jos ei olisi yrityksiä niitä tarjoamassa, toteaa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä. Ja nostaa esille mm. lähikaupat, parturipalvelut ja lastentarhat.

Koronakriisi korostaa vastuullisen kuluttamisen merkitystä

Paikallisten yritysten tukeminen on erityisen tärkeää nyt, kun koronakriisi on vaikeuttanut yritysten toimintaa. Pelko on, että hyviä yrityksiä kaatuu turhaan, ja työpaikat ja palvelut katoavat pitkäksi aikaa.

– Turvallisia tapoja ostaa on kuitenkin olemassa: kunnon maskit ja turvavälit auttavat paikan päällä asioimisessa, ja verkkokaupasta voi ostaa kansainvälisten jättien sijasta omasta lähiyrityksestä, toteaa Mervi Järkkälä

Koko yrittäjäjärjestö – paikallisyhdistykset kunnissa, Keski-Pohjanmaan Yrittäjät omalla toimialueellaan ja Suomen Yrittäjät valtakunnallisesti – haastaa yrittäjiä mukaan kertomaan omista palveluistaan ja kehottamaan asiakkaita tukemaan paikallisia yrityksiä.

Lähilauantai järjestetään jälleen pääsääntöisesti virtuaalisesti: yritykset vinkkaavat tarjouksistaan somessa, koostavat yhteisille sivuille mukana olevia yrityksiä ja suosittelevat paikallisia yrittäjäkavereita.

Kuntavaaleihin ennätysmäärä ehdokkaita alueelta

Kevään kuntavaaleissa on valtakunnallisesti lähes 6500 yrittäjää ehdolla. Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimialueelta on ehdolla 64 jäsenyrittäjää. (Ehdokkaiden määrä perustuu K-P:n Yrittäjille ilmoitettuihin tietoihin per 21.5.2021)

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Nahkala kannustaa äänestämään yrittäjää kuntavaaleissa.

Yrittäjää kannattaa äänestää, koska yrittäjä tietää, mistä kunnan elinvoima syntyy ja kuinka kunta voi vaikuttaa osaavan työvoiman saatavuuteen ja yritysten mahdollisuuksiin menestyä, toteaa Nahkala.

Nahkala toimii itse yrittäjänä sekä matkailu- että kuljetuspuolella, ja on toiminut useamman kauden Alavieskan kunnanvaltuutettuna sekä yhden kauden kunnanhallituksen puheenjohtajana, joten kuntapäätöksenteko on hänelle tuttua. Kevään kuntavaaleihin Nahkala ei itse lähtenyt ehdolle.

Selvästi yli puolet Suomen yrittäjistä on yksinyrittäjiä. Yli 93 prosenttia kaikista yrityksistä työllistää alle kymmenen henkeä, ja vain 0,2 prosenttia on suuryrityksiä, jotka työllistävät yli 250 henkeä.

Tämä kannattaa pitää mielessä, kun päätöksiä tehdään kunnissa, Jarmo Nahkala kommentoi. Hän muistuttaa myös, että yritysvaikutusten arviointi kunnan päätöksenteossa, auttaa päättäjiä ja yrittäjiä hahmottamaan tulevat investoinnit ja muutokset.

Lisätietoja:

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät:

puheenjohtaja Jarmo Nahkala, p. 0400 767 117 jarmo.nahkala(at)hyotykuorma.fi

toimitusjohtaja Mervi Järkkälä p. 0500 561 145 mervi.jarkkala(at)yrittajat.fi

www.lahilauantai.fi

#lahilauantai #ostapieneltä #eikuntaailmanyrityksiä #kuntavaalit2021​​​​​​​

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on jo vuodesta 1939 toiminut alueen yrittäjien vahvana edunvalvojana. Järjestämme yrittäjille koulutus- ja verkostoitumistapahtumia, sekä tarjoamme neuvontapalveluita ja rahanarvoisia jäsenetuja jäsenille. Jäsenyrittäjiä on toimialueella n. 2 400 ja paikkakuntakohtaisia yrittäjäyhdistyksiä 22, joissa yli 200 luottamushenkilöä. Olemme osa Suomen Yrittäjiä www.yrittajat.fi/keskipohjanmaa