20.1.2018 klo 21:02
Uutinen

Pelimatkat Sports Travel on Jyväskylän Vuoden Yrittäjä 2017

Jyväskylän Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Maarit Venäläinen kukitti Jyväskylän Vuoden Yrittäjä 2017 -palkinnon saaneen Pelimatkat Sports Travelin toimitusjohtajan Jaakko Kemilän.

Pelimatkat Sports Travel on valittu Jyväskylän Vuoden Yrittäjäksi vuonna 2017. Palkinto luovutettiin Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa Jyväskylän Paviljongissa lauantaina 20. tammikuuta.

Pelimatkat Sports Travelin perusti 1990-luvun lopulla Lauri Kemilä, joka on edelleen aktiivisesti mukana toiminnassa. Yrityksen toimitusjohtaja on Lauri Kemilän poika Jaakko Kemilä. Mukana ovat myös veljessarjan muut jäsenet eli Sampo Kemilä ja Kalle Kemilä.

Pelimatkatkojen ydintoimintaa on juniorijoukkueiden turnaus- ja leirimatkatkojen järjestäminen, mutta se toteuttaa myös yritys-ja fanimatkoja eri puolille maailmaa. Pelimatkojen palveluita käyttää vuosittain yli 200 joukkuetta. Lajivalikoima on laajentunut ja asiakkaiksi on tullut myös ulkomaisia joukkueita. Yrityksellä on toimisto myös Barcelonassa, jota pyörittää Sampo Kemilä.

”Tunnin matkan päässä Barcelonasta sijaitsee Euroopan paras jalkapallon harjoituskeskus, joka kiinnostaa niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin asiakkaitamme”, Jaakko Kemilä toteaa.

Ulkomaisten asiakkaiden määrä on koko ajan kasvanut. Naapurimaiden lisäksi Kemilät järjestävät muun muassa pohjoisamerikkalaisten jääkiekkojunnujen pelimatkoja etenkin Suomeen ja Ruotsiin sekä eri maista tulevien jalkapallojoukkueiden matkoja ympäri Eurooppaa.

Aktiivinen markkinointi Pohjois-Amerikassa on tuottanut tulosta ja asiakkaana ovat esimerkiksi NHL-seura Colorado Avalanchen juniorit.

– Ulkomaisten asiakkaiden osuus on noin puolet liikevaihdosta. Kasvupotentiaali löytyy jatkossa sieltä, Jaakko Kemilä uskoo.

Vuoden Yrittäjä valitaan jäseniltä tulleiden ehdotusten joukosta

Jyväskylän Yrittäjät ry:ssä on noin 1 200 jäsentä. Vuoden Yrittäjä valitaan jäseniltä tulleiden ehdotusten joukosta. Valinnan tekee raati, johon kuuluvat Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja, entiset puheenjohtajat ja Jyväskylän kaupungin edustaja, tänä vuonna elinkeino- ja työllisyyspalvelujen johtaja Anne Sandelin.

”Valintakriteerejä on useita. Yrityksellä pitää olla riittävän pitkä elinkaari ja talouden on oltava kunnossa. Yrityksen koolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on, että yritys on innovatiivinen, rohkea sekä laajakatseinen, ja että yrittäjillä on sisukas yrittäjäasenne. Pelimatkat Sports Travel täyttää nämä kaikki kriteerit täydellisesti”, Jyväskylän Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Maarit Venäläinen sanoo.

Lisätiedot: hallituksen puheenjohtaja Maarit Venäläinen, Jyväskylän Yrittäjät ry, puh. 040 737 9138.