11.10.2018 klo 17:18
Uutinen

Pentikäinen: Tiedonanto eduskunnalle kunnioittaa kansanvaltaa

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan tiedonanto eduskunnalle työllisyyspolitiikasta on hyvä ja rohkea veto. – Se kunnioittaa parlamentarismia ja kansanvaltaa. Kun päätös on tehty, pulinat pois, kävi miten kävi, Pentikäinen korostaa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi torstaina, että hallitus antaa eduskunnalle tiedonannon työllisyyspolitiikasta irtisanomislain aiheuttaman kiistan vuoksi.

Sipilän mukaan eduskunnan on määrä äänestää hallituksen luottamuksesta keskiviikkona. Pääministeri kuvailee hallituksen tiedonantoa poikkeukselliseksi keinoksi, mutta sitä on hänen mukaansa käytetty aiemminkin vastaavissa tilanteissa.

Pentikäinen muistuttaa, että hallituksen uudistusten tarkoitus on luoda uutta työtä.

– Meidän on nostettava työllisyysastetta, jotta pystymme huolehtimaan kaikista Suomessa asuvista ja kehittämään suomalaista yhteiskuntaa, sen osaamista ja turvallisuutta.

Hän korostaa, että toimenpiteet ovat kaikkien tärkeimpiä työttömille.

– Työttömyys on pitkittyessään tragedia, jolla on taipumus periytyä sukupolvelta toiselle. Me tarvitsemme vielä paljon lisätoimia työllisyyden vahvistamiseksi.

Työministeri Jari Lindströmin (sin.) mukaan tiedonanto ja luottamusäänestys kohdistuvat hallituksen yleiseen työllisyyspolitiikkaan, jonka osa irtisanomislaki on.

– Ei voi olla niin, että ulkoparlamentaariset voimat sanelevat politiikkaamme, Lindström sanoi Helsingin Sanomien mukaan tiedotustilaisuudessa ja viittasi ay-liikkeen painostukseen.

Pentikäinen sanoo luottavansa ay-liikkeen vastuuseen työllisyyspolitiikassa.

– Uskon, että vastuullinen ay-liike kunnioittaa eduskunnan enemmistön tahtoa. Jos ei kunnioita, on vakavan keskustelun paikka, Pentikäinen arvioi.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill