21.4.2017 klo 20:55
Uutinen

Pentikäinen: Yritystukia voi karsia

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström väläytti torstaina eduskunnan suullisella kyselytunnilla, että alkuviikolla hallituksen puoliväliriihessä saatetaan päättää leikata yritystuista. Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mielestä yritystukia voi karsia.

– Aika merkittävästikin. Olemme esittäneet hallitukselle listan yritystuista, joihin ei ole mielestämme tarvetta. Suurin säästöpotentiaali on energiatuissa ja merenkulun matkustajaliikenteen tuissa, Pentikäinen sanoi Yrittäjäsanomille.

Ministeri Lindström perusteli ehdotustaan yritystukien leikkaamiseksi sillä, että kaikkien pitää osallistua säästöihin kykynsä mukaan. Pentikäinen kertoi ymmärtävänsä ministeriä.

– Emme ole pyytämässä pk-yrityksille tukia, vaan vapautta sopia ja työllistää, jotta Suomen suurin ongelma – liian alhainen työllisyys – saadaan kuntoon, Pentikäinen sanoi.

– Pitää uskaltaa uudistaa Suomen työmarkkinoita. Valitettavasti nykyinen hallitus ei näytä siihen pystyvän, mikä on yrittäjille iso pettymys.

Yrittäjäjärjestö odottaa hallituksen puoliväliriihestä apua Suomen suurimman ongelman, massatyöttömyyden nujertamiseen.

– Viime kuukausien talousluvuista on nähtävillä orastava nousu mutta myös se, että se ei paranna työllisyyttä. Olemme näköjään tilanteessa, jossa kasvu ei vahvista työmarkkinoiden valuvikojen takia työllisyyttä, Pentikäinen totesi.

– Tämä on erittäin huolestuttavaa. Siksi hallituksen on tehtävä rohkeita työmarkkinauudistuksia, jotta kasvu myös vahvistaa työllisyyttä. Työllisyyden vahvistaminen on myös parasta välittämistä ja hyvinvointipolitiikkaa.

Sipilän hallitus kokoontuu puolivälitarkasteluun maanantaina ja tiistaina.

Yrittäjäsanomat