31.8.2022 klo 10:22
Uutinen

Personal trainer Arttu Pakkanen: ”Hyvät rutiinit arjessa auttavat jaksamaan”

Arttu Pakkanen vastaa puhelimeen iloisesti. Arttu on kotkalainen personal trainer eli henkilökohtainen valmentaja. Arttu on yksi niistä, joihin muun muassa syksyn tullen otetaan yhteyttä, kun halutaan kesän jälkeen jälleen kuntoon.
– Valmistuin personal trainer vuonna 2016, ja sillä tiellä olen nykyäänkin. Aloitin yrittäjyyden heti opintojen jälkeen ensin sivutoimisena, mutta vuonna 2018 siirryin päätoimiseksi yrittäjäksi.

Yrittäjäksi Arttu ryhtyi siksi, että asiat saa tehdä omalla tavalla ja persoonalla. Arttu onkin löytänyt oman äänensä, palvelunsa, ja asiakkaita on nykyään riittänyt mukavasti. Yrittäjyys on ollut luontevaa.
– Tämä ala itsessään kannustaa yrittäjyyteen ja toimimaan oman osaamisen kautta.

Parasta työssä on Artun mukaan asiakkaan onnistumiset.
– Asiakkaan hymy ja omat oivallukset lämmittävät aina mieltä. Kun saadaan jokin asiakkaan ongelma ratkaistua. Se voi olla muun muassa voimatasojen kasvu, kun asiakas huomaa, että ”aa minä olenkin näin vahva” tai kun asiakas saavuttaa urheilullisen elämän, kipujen ja loukkaantumisten jälkeen.

Treenaa yksin, kaverin kanssa tai ryhmässä
Personal trainerin työpäivä alkaa sillä, että Arttu päivittää asiakkailleen tekemiä ohjelmia, tarkastaa sähköpostia ja päivittää sosiaalista mediaa.
– Aamupäivä menee perustoimistotöissä. Iltapäivällä kohtaan sitten asiakkaita.

Artun tarjoamiin personal trainerin palveluihin kuuluvat muun muassa yksilötreenit, duovalmennukset ja ryhmävalmennukset. Arttu toimii Kotkan alueella.
– Aluksi minulla oli monia palveluja ja yritin tarjota palveluita kaikille, mutta se ei toiminut. Nyt olen löytänyt ne tärkeimmät palvelut, joihin keskityn.
–  Kanssani harjoittelee erityisesti tavoitteellisia kuntoilijoita joilla, ei ehkä ole sitä varmuutta omaan tekemiseen tuloksekkaasti. Tai on joitakin loukkaantumisia ja kipuja, jotka koetaan rajoitteeksi. Nämä rajoitteet poistetaan yhdessä.

Haluatko treenata yksin? Arttu valmentaa asiakkaitaan henkilökohtaisesti, jolloin opetellaan yhdessä tehokas ja turvallinen tapa harjoitella ja kohotetaan kuntoa tuloksekkaasta.
– Niin että kroppasi kestää arkesi ja urheilun tuomat haasteet, ilman lihasjumeja ja kiputiloja.  

Yksilötreenit pyritään pitämään siellä, missä asiakas haluaa. Asiakas otetaan vastaan esimerkiksi kuntosalilla, lenkkipolulla tai vaikka asiakkaan kotona.
– Mitään suurempia välineitä ei tarvita, sillä omalla kehon painolla pääsee jo pitkälle.

Miltä sinusta kuulostaisivat yhteistreenit kaverin kanssa ammattilaisen ohjauksessa? Arttu kertoo, että yksi hänen tarjoamistaan palveluista on tehotreenit ystävän kanssa.
– Siinä samalla saa kaverista vertaistukea treenaamisen ja voi viettää laatuaikaa kaverin kanssa.

Ryhmätreeneissä tukea saa sekä valmentajasta että muista ryhmäläisistä.
– Valmennettavat eivät välttämättä tunne toisiaan etukäteen, mutta kaikilla on yksi yhteinen päämäärä.

Jaksamista arkeen
Kun syksy tulee ja illat pimenevät, on tärkeä pitää huolta itsestä.Kesä on voinut mennä terassilla istuen ja grillin äärellä.Itseä pitäisi ottaa niskasta kiinni, jotta jaksaa koko pitkän talven.Arttu toteaa, että kun arjen rutiinit ja oma terveys ovat kunnossa, sujuu arki paremmin.
– Pimeät hetket ja vaikeudet arjen keskellä on helpommin voitettavissa, kun oma terveys ja hyvinvointi on kunnossa.


INFO
Kuka:
Arttu Pakkanen
Yritys:
Personal Trainer Arttu Pakkanen
www-sivut:
https://www.arttupakkanenpt-palvelut.com