13.1.2022 klo 10:55
Uutinen

Pirkanmaalla joka viides aluevaaliehdokas on yrittäjä

Pirkanmaalla on yli 140 yrittäjää ehdolla aluevaaleissa. Yrittäjät aikovat olla myös aktiivisia äänestäjiä. Valtakunnallisen Yrittäjägallupin mukaan jopa 75 prosenttia yrittäjistä kertoo äänestävänsä näissä vaaleissa.

Historian ensimmäisten aluevaalien ennakkoäänestys on parhaillaan käynnissä ja päättyy 18. tammikuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022. Nyt valittavilla aluevaltuutetuilla on merkittävä valta päättää palvelutarjonnasta ja sote-miljardien käytöstä.

Kaiken kaikkiaan Pirkanmaalla on 724 ehdokasta, joista runsaat 140 on yrittäjiä. Tulevaan aluevaltuustoon valitaan 79 edustajaa.

– Yrittäjiä on lähtenyt hienosti ehdolle näissä ensimmäisissä aluevaaleissa. Erityisen hienoa on se, että hyvinvointialueen asioihin vaikuttaminen kiinnostaa yli puoluerajojen, sanoo Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen.

Yrittäjät pitävät äänestämistä merkittävänä keinona vaikuttaa

Suomen Yrittäjien teettämän tuoreen gallupin mukaan jopa 75 prosenttia yrittäjistä aikoo käyttää äänioikeuttaan aluevaaleissa.

– Äänestysinnokkuus ei yllätä, sillä kyse on maakunnan asukkaiden palveluiden lisäksi myös monen pirkanmaalaisen elinkeinosta. Pirkanmaan hyvinvointialueen päätöksillä on suuri vaikutus koko maakunnan elinvoimaisuuteen, Virtanen muistuttaa.

Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen toivoo mahdollisimman monen löytävän oman ehdokkaansa nimenomaan yrittäjien joukosta.

– Yrittäjien parissa uskotaan, että laadukkaat sote-palvelut voidaan turvata järkevin kustannuksin vain monituottajamallilla, jossa hyödynnetään julkisen sektorin, yritysten ja järjestöjen ammattitaitoa ja resursseja. On tulevien sote-päättäjien käsissä, otetaanko esimerkiksi valinnanvapauden mahdollistavat palvelusetelit laajasti käyttöön hyvinvointialueilla, Vuorinen sanoo.

Ajankohtaista keskustelua aluevaaliwebinaarissa to 13.1.

Pirkanmaan Yrittäjät järjestää aluevaaliwebinaarin torstaina 13.1. klo 16 alkaen. Verkkotilaisuudessa kuullaan ajantasaista tietoa Pirkanmaan hyvinvointialueen asioista ja vastauksia yrittäjien ennakkokysymyksiin. Aikaa on varattu myös keskustelulle. Webinaariin ehtii ilmoittautua tilaisuuden alkuun saakka.

Ilmoittaudu webinaariin >


Lisätietoa:

Pirkanmaan Yrittäjien jäsenehdokkaat löydät täältä >>

Miksi aluevaalit ovat yrittäjille tärkeät?

  • Sote-sektorille käytetään noin 21 miljardia euroa vuosittain.
  • Alalla työskentelee 400 000 ammattilaista, joista 88 000 yksityisellä sektorilla.
  • Sote-alan yrityksiä on noin 18 200. Neljä viidestä on enintään neljän hengen yrityksiä.  
  • Alalle tarvitaan tulevina vuosina yli 200 000 työntekijää lisää.
  • Hyvinvointialueet ovat merkittäviä ostopalveluiden hankkijoita.

Suomen Yrittäjien kuntavaalisivut:
Aluevaalit 2022 – Yrittajat.fi
Yrittäjägallup yrittäjien äänestysaktiivisuudesta.

Kysy lisää:

Maria Virtanen, elinkeinoasioiden päällikkö, Pirkanmaan Yrittäjät, puh. 050 338 8696, maria.virtanen@yrittajat.fi