8.6.2021 klo 07:35
Uutinen

Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä on ikäisekseen poikkeuksellisen kokenut yrittäjä

Pirkanmaan Vuoden nuorena yrittäjänä palkitaan tänä vuonna nokialainen Leevi Lamminsivu, 19. Nuoresta iästään huolimatta Leevi on ehtinyt toimia yrittäjänä jo pitkään. Yrittäjän operoima Kiinteistöhuolto Lamminsivu on perustettu vuonna 2016, jolloin Leevillä oli vielä useampi vuosi täysi-ikäisyyteen.

Vuosittain jaettavan palkinnon saajasta päättää vuosittain alle 35-vuotiaista yrittäjistä koostuva Pirkanmaan Nuorten yrittäjien johtoryhmä. Pirkanmaan Nuorten Yrittäjien Jesse Uitto on ainakin valinnasta liekeissä.

– Tämän parempaa esimerkkiä nuoresta yrittäjästä saa hakea! Leevi Lamminsivu paiski ahkerasti ja määrätietoisesti hommia jo silloin, kun koulukaverit eivät vielä edes ajatelleet kesätöiden hakemista, Uitto aloittaa palkintoperusteiden esittelyn. Hän muistuttaa, että Leevi Lamminsivu on tunnettu tekijä sekä kotipaikkakunnallaan että ympäryskunnissa ja toimii erinomaisena esimerkkinä muille työteliäille nuorille.

Leevi Lamminsivulle käytiin luovuttamassa palkinto hänen työmaallaan Epilässä. Kuvassa Lamminsivun lisäksi Pirkanmaan Nuorten Yrittäjien Jesse Uitto.

Tavoitteena järkevä kasvu

Kiinteistöhuolto Lamminsivu palvelee monipuolista asiakaskuntaansa tarjoamalla kiinteistöjen ulkoaluehuoltoa sekä maanrakennus- ja piharakennuspalveluita kattaen kaiken nurmikonpohjista ja kukkapenkeistä terasseihin. Pirkanmaan Yrittäjä -lehti tapasi yrittäjän hänen silloisella työmaallaan Epilässä. Arvoalueella oli tuolloin työn alla istutusalueiden kaivuutyöt.

Yrittäminen kiinnosti Lamminsivua jo varhaisessa vaiheessa.
– Jo ala-asteella keksin myydä välipaloja koulussa – siitä se ajatus sitten varmaan lähti. Esikuvia löytyy kyllä lähipiiristä, ovathan isäni ja isoisäni maatalousyrittäjiä. Samasta osoitteesta on peräisin myös kiinnostus koneisiin, joiden kanssa saan nyt yrittäjänä pelata, Lamminsivu kertoo.

Yrittäjällä on edessä pakollinen työtauko

Välipalojen myynnistä on tultu jo aika kauas. Kiinteistöhuolto Lamminsivun liikevaihto on kasvanut tasaisesti noin 100 000 euron vuosivauhtia – tänä vuonna tavoitteena on rikkoa 300 000 euron raja. Leevi Lamminsivu työllistää itsensä lisäksi kolme henkilöä, mutta olisi valmis palkkaamaan vielä yhden työntekijän lisää. Tulevaisuuden tavoitteet ovat maltilliset, mutta hyvin selvät. Linja on valittu jo hyvä tovi sitten.

– Tavoitteeni on ollut koko ajan kasvattaa toimintaa tasaisesti, mutta maltilla. Esimerkiksi kalliita konehankintoja teen vähitellen pääosin omalla pääomalla.

Lamminsivulle on pian tiedossa pakollinen tauko tutuista töistä. Leevillä nimittäin on edessään varusmiespalvelus. Varautuminen poikkeustilanteeseen on aloitettu jo hyvä tovi sitten.

– Tällä hetkellä suurin kasvun este on osaavan työvoiman puute – lähestyvä armeija-aikani vaatii työtehtävien delegointia ja huolellista suunnittelua, jotta firma pyörii hyvissä käsissä myös poissa ollessani.

Huolellinen jälki on paras käyntikortti

Vuoden nuoren yrittäjän palkintoa yrittäjä piti hyvin erittäin myönteisenä yllätyksenä, joka omalta osaltaan antaa lisää virtaa. Kaiken kaikkiaan yrittäjä kertoo olevansa tyytyväinen siihen, miten hänen tähänastinen yritystoimintansa on soljunut eteenpäin.

– Olemme onnistuneet rakentamaan useita mittavia ja pitkäaikaisia asiakkuuksia, ja palveluita on hyvin pitkälti kehitetty yhteistyössä heidän kanssaan. Toinen merkittävä kivijalka meille on alati kasvava yksityisasiakkaiden joukko, jota palvelemme aina suurella sydämellä. Meille on kunnia-asia tehdä aina huolellista jälkeä, onhan se myös parasta markkinointia osaamisestamme, Lamminsivu tiivistää.


Teksti: Ville Kulmala

Kuvat: Kimmo Pesola

Juttu on julkaistu myös tiistaina 8.6. ilmestyneessä Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä.