4.12.2018 klo 08:02
Uutinen

Pirkanmaan Yrittäjät lahjoittaa 40 000 euroa Tampereen yliopistosäätiölle

Yrittäjäjärjestö täyttää tänään 80 vuotta

Juhlavuoden kunniaksi Pirkanmaan Yrittäjät tukee pirkanmaalaista yrittäjyyttä useilla rahalahjoituksilla. Niistä merkittävin on Tampereen yliopistosäätiölle tehtävä 40 000 euron lahjoitus. Jo keväällä yrittäjäjärjestö lahjoitti 10 000 euroa Tampereen ammattikorkeakoululle. Näiden lisäksi Tampereen korkeakouluyhteisön sisällä syntyviä merkittäviä liikeideoita tuetaan jatkossa vuosittain jaettavilla stipendeillä.

Rahalahjoituksilla Pirkanmaan Yrittäjät haluaa tukea korkeakoulujen tekemää työtä yrittäjyyden edistämiseksi ja edesauttaa oppilaitosten ja elinkeinoelämän välistä yhteistyötä.

– On erittäin tärkeää, että Pirkanmaalle syntyy menestyviä yrityksiä jatkossakin. Erityisesti valtakunnallista ja kansainvälistä kasvua tavoittelevien yritysten merkitys maakunnan kilpailukyvylle on valtavan suuri. Näemme korkeakoulut ensiluokkaisina kasvualustoina uusille liikeideoille ja kannustamme huomioimaan yrittäjävalmiudet eri oppiaineissa, sanoo Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen.

Merkittäviä liikeideoita tuetaan Antti Wettervikin rahastosta

Nyt tehtyjen kertalahjoitusten lisäksi Pirkanmaan Yrittäjät jakaa jatkossa vuosittain stipendejä Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoille. Stipendit jaetaan Antti Wettervikin rahastosta, joka on perustettu vuonna 1986.

– Yrittäjäneuvos Antti Wettervik muistetaan tulisieluisena yrittäjyyden puolestapuhujana. Jatkossa rahastosta halutaan tukea Tampereen korkeakouluyhteisön sisällä syntyviä lupaavia liikeideoita ja osaamispohjaisen liiketoiminnan syntymistä. Stipendit tulevat ensimmäisen kerran hakuun keväällä, Mäkinen kertoo.

Pirkanmaan Yrittäjien virallinen syntymäpäivä on tänään

Pirkanmaan Yrittäjien edeltäjä, Yksinyrittäjäin Tampereen aluejärjestö, perustettiin päivälleen 80 vuotta sitten 4. joulukuuta 1938. Järjestön alkuperäiseen toiminta-ajatukseen kuuluivat muun muassa yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä jäsenistön koulutus ja erilaiset palvelut.

– Haluamme parantaa yrittäjyyden edellytyksiä Pirkanmaalla. Parhaiten se tapahtuu juuri vaikuttamistyön ja koulutuksen kautta, ja siksi satsaamme edelleen kuntien ja yrittäjien yhteistyön kehittämiseen sekä tarjoamme jäsenistömme yritystoimintaa tukevia palveluita ja koulutusta. Tavoitteemme on tehdä Pirkanmaasta yrittäjyyden mallimaakunta, Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen summaa.