3.6.2020 klo 12:06
Uutinen

Pitkäjänteinen vaikuttamistyö kannattaa – Eurajoen eritasoristeyksen rakentamiselle rahoitus

Valtion neljäs lisätalousarvio yllätti Satakunnan edunvalvonnan kentän, kun lisäbudjettiin oli sisällytetty Eurajoen eritasoristeyksen rakentamiseksi 27,1 miljoonaa euroa.

Hallitus päätti vuoden 2020 neljännestä lisätalousarvioesityksestä tiistai-iltana 2. kesäkuuta. Satakunnan edunvalvonnan kärkihankkeena on jo tovin seissyt Eurajoen tasoristeyksen rakentaminen. Nyt hanke viimein liikahtaa eteenpäin kohti toteutusta.

– Hienoa, että tälle hankkeelle saatiin positiivinen ratkaisu. Hanke on tärkeä koko maakunnan elinvoiman kannalta, Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen ilahtuu.

– Hanketta on edistetty yhteistyössä Satakuntaliiton, kauppakamarien ja kansanedustajien kanssa jo pitkän tovin. Tämä on meille kaikille voitto.

Hanke tuo Satakuntaan työtä ja kasvua

Valtatietä 8 ja Eurajoen kohtaa on suunniteltu jo 1990-luvulta lähtien. Eurajoen tasoristeysalueen suunnitelma valmistui tammikuussa.

Hanke tukee sekä Rauman että Porin alueen yrityselämää: se palvelee raskaan kaluston kulkemista kasitiellä, erityisesti satamien liikennettä. Tieyhteyden kautta satamista kulkee vuosittain 23 miljoonaa tonnia tavaraa.

– Uudistus parantaa myös työmatkaliikenteen toimivuutta ja kuroo Satakunnan työssäkäyntialueet yhteen. Se mahdollistaa myös tiiviimmän kaupunkien välisen yhteistyön. Toivon, että risteysalueen rakentaminen saadaan nopeasti vauhtiin, Kivinen jatkaa.

Neljännen lisätalousarvion elvytyskokonaisuuteen sisältyy useita väyläverkon kehittämishankkeita yhteensä noin 404 miljoonaa euron arvosta. Investoinnit infrastruktuuriin ja korjausrakentamiseen tukevat taloutta lisäämällä kysyntää lyhyellä aikavälillä ja vahvistamalla talouden suorituskykyä ja tuottavuutta pitkällä aikavälillä.

– Tämä on panostus kasvuun. Jo rakentamisvaiheessa hanke tuo maakunnan yrityksiin töitä ja toimii väylänä kohti yrittäjyysmaakuntaa.

Vuoden 2020 neljäs lisätalousarvioesitys annetaan eduskunnalle perjantaina 5.6, jolloin se myös julkaistaan osoitteessa budjetti.vm.fi.


Lisätietoja hankkeesta:

Vt 8 Eurajoen keskustan kohdan parantamissuunnitelmaan voi tutustua Väyläviraston sivuilla täällä >

Kuva: Maanmittauslaitos / Väylävirasto