22.1.2018 klo 15:02
Uutinen

Pk-yrityksissä ”kultakausi” – kolme alaa kasvun kärjessä

Viimeinen vuosineljännes sujui tuoreen pk-yritysbarometrin mukaan erinomaisesti.

Tilitoimistopalveluita ja taloushallinnon asiantuntijapalveluita tarjoavan Talenomin tuoreen pk-yritysbarometrin mukaan pienissä ja keskisuurissa yrityksissä nautitaan nyt kultakaudesta.

Barometrin mukaan pk-yritysten liikevaihto kasvoi marraskuussa peräti 8,4 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Syyskuusta marraskuuhun liikevaihto pomppasi 6,5 prosenttia.

Marraskuussa kasvun kärjessä olivat teollisuus (12,4 prosenttia), rakentaminen (12,1 prosenttia) ja palveluala (10,2 prosenttia). Kaupan kasvu oli 5,2 prosenttia.

Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentaminen vei kärkipaikan (13,9 prosenttia).

Maantieteellisesti parhaimmat kasvuluvut saatiin Pohjois-Pohjanmaalla (14,2 prosenttia) ja Pirkanmaalla (4,6 prosenttia). Samat alueet olivat kärjessä myös kolmen kuukauden jaksolla arvioituna.

– Jo ennen joulukuun lukuja voi ennakoida, että myös viimeinen vuosineljännes meni pienissä ja keskisuurissa yrityksissä päättyneenä vuonna erinomaisesti. Joulukuuta on nyt syytä seurata erityisen tarkasti, sillä edellytykset ovat olemassa aina vuoden kovimmaksi kasvukvartaaliksi, sanoo Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso.

– Työttömien työnhakijoiden määrä on supistunut marraskuussa lähes tuplasti ennakoitua nopeammin. Tähän pk-yritysten kultakausi ei voi olla vaikuttamatta, kun muistetaan että yli puolet kotimaisten yritysten työpaikoista on pk-yrityksissä, Paaso toteaa.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill