3.11.2019 klo 18:41
Uutinen

Plastweld on vuoden yrittäjä Vähässäkyrössä

Vuoden yrittäjä Vähässäkyrössä on Plastweld. Yritys palkittiin sinnikkyydestään, muuntautumiskyvystään ja roolistaan tärkeänä alueellisena työnantajana Rannikko-Pohjanmaan yrittäjäjuhlassa 2.11.

Yritys perustettiin vuonna 1998 Vähänkyrön Perkiössä. Ajatuksena oli tehdä ainakin omiin tarpeisiin maatalouden säätösalaojakaivoja. Sana levisi ja ennen kuin vuosi oli lopussa, kaivoja oli tehty 500 kpl. Vuonna 2000 rakennettiin teollisuushalli Tervajoelle, jonka myötä aloitettiin myös maanrakennustarvikkeiden myynti. Vuonna 2005 tehtiin osakaspohjan ja hallin laajennus sekä aloitettiin rotaatiovalutuotteiden valmistus, alkuun lähes yksinomaan jätevesikaivoja Vaasassa toimineelle KWH:lle.

Plastweld siirtyi aikaisemmasta omia tuotteita valmistavasta yrityksestä alihankkijaksi muille yrityksille, KWH;n lisäksi mm. Fiskars, Terhi ja Rosenlew hyödynsivät Plastweldin tuotteita. Vuonna 2015 alihankinta tuli tiensä päähän, sillä monet asiakkaista siirsivät valmistuksen Viroon halvemman kustannustason myötä.

Plastweldissa tehtiin sisäinen omistusjärjestely vuonna 2015 ja samalla palattiin alkuperäiseen tapaan toimia, omiin tuotteisiin. Raskaiden vuosien jälkeen tehtiin rajusti töitä uusien omien tuotteiden löytämiseksi jätevesituotteiden lisäksi. Valikoimaan otettiin kilpailukykyiset vapaa-ajan tuotteet, PW-SPA kylpytynnyrit ja rullaavat Rolleri laiturit.

Vuonna 2019 Plastweldin liikevaihto nousee lähelle neljää miljoonaa euroa, josta viennin osuus on noin neljännes. Suurimpana vientimaana on Ruotsi mutta tuotteita viedään myös Tanskaan ja Norjaan. Työntekijöitä yrityksellä on tällä hetkellä yli 20, jonka lisäksi Plastweld antaa alihankintatöitä yli kymmenelle lähialueen yritykselle.