9.2.2021 klo 15:29
Uutinen

Podcasteilla tietoa omistajan- ja sukupolvenvaihdoksista

Viime vuonna alkanut pk-yritysten omistajanvaihdospalvelu -hanke julkaisee ensimmäisen podcastin 12.2.2021, jossa vieraana on arvovaltaisia keskipohjalaisia.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien hallinnoimassa pk-yritysten omistajanvaihdospalvelu -hankkeessa on alkuvuosi työstetty ensimmäisiä jaksoja perjantaina (12.2.2021) julkaistavaan Omistajanvaih-dospodiin. Podcastia on tehty yhteistyössä Kokkolassa Yrittäjäntiellä olevan Joshua Musicin kanssa. Aluksi on nauhoitettu kolme jaksoa, joita editoidaan julkaisukuntoon.

– Tarkoitus on, että podcastista tulisi pidempi sarja, joka näillä näkymin jatkuu ainakin tämän vuoden joulukuuhun saakka, kertoo hankkeen projektipäällikkö Matti Koivisto.

Podcastit ovat vain yksi osa hankkeen toimenpiteistä, joilla pyritään aktivoimaan Keski-Pohjanmaan Yrittäjien alueen yrittäjiä. Tilastojen mukaan jäsenyrittäjistä kunnasta riippuen jopa n. 30 % – 60 % ovat 55-vuotiaita tai yli.

Yritysten jatkuvuuden tärkeydestä keskustellaan ensimmäisissä kolmessa jaksossa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälän, Kokkolanseudun Kehitys Oy:n yrityskehittäjä Sami Viljasen ja Perhon kunnanjohtaja Lauri Laajalan kanssa. Podcastin isäntänä toimii hankkeen projektipäällikkö Matti Koivisto.

– Tämän EAKR-hankkeen tarkoituksena on viestiä omistajan- ja sukupolvenvaihdoksista kaikille, markkinoida eri mahdollisuuksia niin yrityksistä luopuville kuin tuleville jatkajille sekä pyrkiä vahvistamaan yritysasiamiesten ja kehitysyhtiöiden yritysneuvojien välistä yhteistyötä alueella, kertoo Koivisto.

Nykyisen kaltaisessa pandemia tilanteessa kun fyysiset tapahtumat ovat mahdottomia toteuttaa, pyritään podcastien rennon keskustelun avulla levittää informaatiota. Liian monesti yrittäjät eivät ole suunnitelleet yrityksen omistajanvaihdosta ja monelle tuleekin yllätyksenä, että siihen tulisi varata useita vuosia aikaa.

RadioMedian Norstatilla 2018 teettä-män tutkimuksen mukaan podcasteja kuuntelee kaiken ikäiset. Tutkimusta edeltävän kuukauden aikana 30 – 44 -vuotiaista 35 prosenttia ja 15 – 29 -vuotiaista lähes 40 prosenttia oli kuunnellut podcasteja. Leijonan osan podcastien äärellä viettää kuitenkin 45 – 54 -vuotiaat, jotka osuvat myös hakemaamme luopuvien yrittäjien kohderyhmään.

Podcastit ovat kuunneltavissa K-P:n Yrittäjien kotisivujen ja esim. Youtuben kautta.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Matti Koivisto
050 321 1749, matti.koivisto@yrittajat.fi