14.11.2022 klo 13:08
Uutinen

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät mukana tukemassa Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin mikroyrittäjyyden lahjoitusprofessuuria

Oulun ylipiston Kerttu Saalasti Instituutti on käynnistämässä Suomen ensimmäistä mikroyrittäjyyden professuuria. Toteutuessaan Instituuttiin sijoittuva professuuri tukisi mikroyrityksiä, niiden toimintaedellytyksiä ja kasvua Pohjois-Pohjanmaalla.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien jäsenprofiilissa mikroyrittäjyys on näyttäytynyt siten, että koko 2000-luvun yksinyrittäjien ja nk. asiantuntijayrittäjien jäsenmäärä on jatkanut kasvua. Yrittäjäjärjestön jäsenistöstä yli puolet on yksinyrittäjiä ja yli 90 % alle 10 henkilöä työllistäviä yrityksiä. Nämä yritykset ovat taitavia toimimaan verkostoissa.  

Mikroyrittäjyyden professuuri toisi juuri sellaista tieteellistä tutkimusta ja konkreettisia toimia, jotka edistävät alueen yrittäjyyttä. Tutkimuksen ja tieteen kautta mikroyrittäjyyttä saataisiin esille, voitaisiin tuoda konkreettisia käytänteitä mikroyrittäjyyden kehittämiseen ja poistaa mahdollisia haasteita tai esteitä yritysten kasvulle.

  • Olen erittäin iloinen, että Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus syyskuun 27. päivän kokouksessa koki asian tärkeäksi ja teki päätöksen tukea mikroyrittäjyyden professuurin palkkaamista Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituuttiin. Toteutuessaan tämä on merkittävä päätös niin Oululle, Pohjois-Pohjanmaalle ja koko Suomelle mikroyrittäjyyden ja yrittäjyyden näkökulmasta, sanoo Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen.

Lisätietoja:
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen
marjo.kolehmainen@yrittajat.fi tai p. 050 5277 288.