24.9.2018 klo 13:39
Uutinen

Porin Yrittäjät ry. palkitsi merkittävän ja pitkäikäisen perheyrityksen

Porin Vuoden yritys 2018 Tactic Games Oy palkittiin Porin päivän lauantaina torijuhlassa 29.9.2018.

Porin Vuoden yritys 2018 on viime vuonna 50 vuotta täyttänyt Tactic Games Oy. Porin Yrittäjät valitsevat jäsenyritystensä keskuudesta vuosittain Vuoden yrityksen. Valinnan suorittavat ensin jäsenet keskuudestaan ehdottamalla yrityksiä ja sen jälkeen yhdistyksen puheenjohtajisto käy ehdotukset läpi.

Tämän vuoden voittajan perusteluihin kuuluvat pitkän iän lisäksi Tacticin jatkuva viennin kasvu. Yrityksellä on lähes 80 vientimaata ja useita tytäryhtiöitä ympäri Eurooppaa. Yritys on viime vuosien aikana käynyt myös läpi sukupolvenvaihdoksen. Se on merkittävää, sillä Suomessa on valtavasti yrityksiä, joiden lähitulevaisuuteen liittyy nimenomaan sukupolvenvaihdos tai yrityksen myynti.

Tactic Games Oy eli entinen Nelostuote Oy toimii Porin Karjarannassa. Sen omistukseen kuuluu myös mölkkytehdas Konepajanrannassa. Yritys sai alkunsa Heljakan perheen autotallissa vuonna 1967, kun Aarne Heljakka oli hankkinut Amerikasta lisenssit Kimble-pelien valmistukseen. Nykyisin pelejä valmistetaan miljoonittain. Kaikki lautapelit lähtevät maailmalle Porista. Tunnetuimmat brändit Kimblen lisäksi ovat Alias-lautapeli sekä Mölkky. Viime mainitun MM-kisat Tactic toikin Poriin viime elokuussa.

Tactic Games kehittää jatkuvasti uusia lautapelejä ja pelikenttä elää vuosittain. Yritys tekee ja tuottaa lautapelien lisäksi erilaisia pihapelejä, kirjoja sekä pehmoleluja. Hahmoleluista maailmanvalloituksia teki pari vuotta sitten Angry Birds-hahmot. Nyt suosikkipehmoja ovat Lumo Starsit, jotka ovat päätyneet muun muassa Walmart-ketjulle Yhdysvaltoihin.

Kaikkiaan yritys työllistää 155 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 32 miljoonaa euroa.

Tactic Games Oy palkittiin Porin Päivän torijuhlassa lauantaina 29.9.2018. Porin Vuoden yritys –palkinnon jakoi Satakieli-lavalla Porin Yrittäjät ry. yhdessä Länsi-Suomen Osuuspankin kanssa.

Lisätietoja:

Jukka Hurrila

varapuheenjohtaja

Porin Yrittäjät ry.

puh: 044 528 8863

Jemina Heljakka

markkinointipäällikkö

Tactic Games Oy

puh: 0400 839 951

Kuvassa vasemmalta oikealle: Tactic Games Oy:n toimitusjohtaja Mika Tarvainen, yrittäjä, lelutohtori Katriina Heljakka, yrittäjä, hallituksen puheenjohtaja Markku Heljakka,
yrittäjä, markkinointipäällikkö Jemina Heljakka sekä yrittäjä, myyntijohtaja Juha Nieminen.

googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_1’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_4’); });